Gimnasta Daniela Trica, din Barlad, va reprezenta Romania la Campionatul Mondial din Györ

0
1842

Motiv de mandrie pentru barladeni: la doar un an de cand Barladul a avut o reprezentanta la Campionatul Mondial de Gimnastica din Doha, Qatar, iata ca, si la editia din acest an, o alta gimnasta din urbe a fost convocata in lotul national ce reprezinta Romania la Campionatul Mondial pentru Junioare din Györ, Ungaria. Este vorba despre Daniela Trica (14 ani), inclusa in categoria Junioare I, ce a fost selectionata in urma rezultatelor obtinute la cele mai recente competitii la care a concurat.

La inceputul saptamanii, Federatia Romana de Gimnastica (FRG) a dat publicitatii componenta echipelor participante la prima editie a Campionatului Mondial de Gimnastica Artistica pentru Juniori, ce se va desfasura intre 27 – 30 iunie, la Györ, Ungaria. Daca, in 2018, la Campionatul Mondial pentru Seniori din Doha, Qatar, dupa o pauza de 20 de ani, pe lista a figurat si o reprezentanta a Barladului, in speta gimnasta Laura Iacob (la acel moment 16 ani, senioara), la competitia din Ungaria o alta gimnasta din urbe va avea ocazia sa se remarce si sa propulseze echipa de junioare cat mai sus in clasamentul mondial.

Este vorba despre Daniela Trica, ce va implini 15 ani pe 21 iunie, legitimata in continuare la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad. Ea practica gimnastica artistica inca de la varsta de 4 ani si, pana acum, a obtinut numeroase titluri nationale la individual, cu echipa si pe aparate si alte zeci de medalii de argint si bronz. De aproape trei ani, se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), unde este colega cu Laura Iacob, insa inainte, timp de aproape un an si jumatate, s-a antrenat la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Onesti, unde era inclusa in lotul national de junioare. Sportiva, care si-a inceput cariera in cadrul sectiei de gimnastica a CSS Barlad, sub indrumarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, face parte din categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani) si, chiar daca nu se mai pregateste la Barlad, continua sa reprezinte orasul natal in competitiile sportive.

Este o mandrie atat pentru CSS Barlad cat si pentru Barlad sa avem o reprezentanta la Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica pentru Juniori din Györ. Speram sa aiba o evolutie cat mai buna in concurs, astfel incat sa ajute reprezentativa Romaniei sa ocupe un loc cat mai sus in clasament”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache.

Trebuie spus ca aceasta nu e prima sa participare la o competitie internationala. In iulie 2018, Daniela Trica a participat impreuna cu Laura Iacob la Concursul international amical pe echipe Romania – Israel, desfasurat la Izvorani, judetul Ilfov, iar in august 2018, cele doua gimnaste au concurat la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica din Glasgow, Scotia.

La feminin, echipa de junioare a Romaniei este compusa din Ioana Stanciulescu, Antonia Duta si Silviana Sfiringu, toate urmand sa implineasca 15 ani in acest an. In total, la competitie vor concura aproape 600 de gimnaste si gimnasti din intreaga lume, pentru a „prinde” macar una din zecile de medalii mondiale puse in joc.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.