Gimnasta Amalia Puflea, patru medalii la Cupa Petrom

Dupa ce, in urma cu o saptamana a cucerit aurul cu echipa si argintul la individual compus in cadrul competitiei de gimnastica artistica Gym Festival de la Trnava, Slovacia, in week-end, barladeanca Amalia Puflea si-a imbogatit palmaresul cu inca patru medalii.

Pe data de 9 iunie, sectia de gimnastica din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad a participat cu patru sportive la cea de-a V-a editie a Cupei Petrom, adresata bursierelor proiectului Tara, tara, vrem campioane! si desfasurata la Izvorani, judetul Ilfov. Este vorba despre Beatrice Irimescu, Andra Donose si Anastasia Balaur (Junioare 2 Nivel 3 – 11 ani) si Amalia Puflea (Junioara 2 Nivel 4 – 12 ani). Din pacate, primele trei gimnaste, care sunt antrenate de Ana Maria si Liviu Iordache, nu au reusit sa urce pe podium, insa Amalia Puflea a reusit sa faca un concurs excelent, la finalul caruia a obtinut patru medalii.

Astfel, in finala de la individual compus, sportiva a primit prima nota din concurs, cucerind medalia de aur si urcand pe podium alaturi de Ella Oprea (CS Dinamo) si Adina Crisan (LPS Cetate Deva). La sarituri, barladeanca a castigat tot aurul, argintul si bronzul ajungand la Ella Oprea (CS Dinamo), respectiv Stefania Calitu (CS Dinamo). In finala de la barna, Amalia s-a clasat pe pozitia a doua, obtinand medalia de argint, in timp ce aurul a fost obtinut de Amalia Ghigoarta (LPS Cetate Deva), iar bronzul de Ioana Danciu (LPS Cetate Deva). Nu in ultimul rand, cea de-a patra medalie cucerita la Cupa Petrom este de bronz si a fost obtinuta la paralele, acolo unde Ella Oprea (CS Dinamo) a obtinut aurul, iar Amalia Ghigoarta (LPS Cetate Deva) a luat argintul.

Trebuie spus ca cele patru gimnaste din Barlad sunt incluse in proiectul national Tara, tara, vrem campioane!, ce beneficiaza de burse lunare finantate de Petrom. Proiectul a fost initiat in 2014 si se bucura de sprijinul unor mari campioane ale tarii precum Nadia Comaneci, Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Gina Gogean, Sandra Izbasa si barladeanca Andreea Raducan, dar si de cel al antrenorilor Octavian Bellu si Mariana Bitang, care au condus multi ani lotul national de gimnastica.

De mentionat ca Amalia Puflea, in prezent inclusa in categoria de varsta Junioare 2 Nivel 4 (12 ani), si-a inceput cariera de gimnasta la CSS Barlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, unde s-a pregatit mai multi ani. In tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competitii interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus si pe aparate la campionatele nationale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ), respectiv din lotul national de junioare ce se pregateste la Deva, judetul Hunedoara.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.