Functiile de director de la Spitalul Judetean Vaslui, scoase la concurs

0
535

• La aproape patru luni de la instalarea in functie, prin concurs, a managerului Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, care se afla la al treilea mandat, au fost vacantate si fotoliile celor trei directori. Concursul pentru functiile de director medical, financiar-contabil si de ingrijiri va avea loc dupa jumatatea lunii iulie.

Pe langa managerul Ana Smaranda Rinder, care, acum circa patru luni, a castigat concursul pentru cel de-al treilea mandat, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui este condus de comitetul director compus din medicul Alina Elena Marginean (directorul medical interimar), asistenta principala licentiata Nadia Ungureanu (directorul de ingrijiri) si economistul Neculai Sorescu (directorul financiar-contabil).

Insa, recent, cele trei fotolii de director au fost vacantate, iar concursul va avea loc intre 15-19 iulie, la sediul spitalului, eventualii candidati putand sa-si depuna dosarele la secretariatul unitatii medicale pana pe 4 iulie. Cei care aspira la o functie de conducere trebuie sa stie ca sunt obligati sa indeplineasca anumite conditii. Daca cele generale sunt rezonabile (sa aiba domiciliu stabil in Romania, sa fie apti din punct de vedere medical, sa nu fie condamnati penal sau cercetati penal si sa nu aiba varsta de pensionare), cele specifice pot nemultumi eventualii doritori.

Concret, pentru functiile de director de ingrijiri si director financia-contabil, se cere ca viitorii candidati sa aiba cel putin doi ani vechime in specialitatea studiilor, iar in cazul celei de director medical vechimea trebuie sa fie de cinci ani. De asemenea, pentru ca aspirantii la fotoliul de director medical sa poata intra in concurs trebuie sa fie absolventi de invatamant universitar de lunga durata, cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul medicina, specializarea medicina, sa fie confirmati cel putin ca medici specialisti.

In cazul celor care vor sa ocupe fotoliul de director financiar-contabil, candidatii trebuie sa aiba diploma de licenta sau echivalenta care sa ateste ca sunt absolventi de invatamant universitar de lunga durata in profil economic si sa aiba cel putin doi ani vechime in specialitatea studiilor. Iar aspirantii la functia de director de ingrijiri trebuie sa fie absolventi de invatamant universitar de lunga sau scurta durata, cu diploma de absolvire sau de invatamant universitar de lunga durata, cu diploma de licenta/absolvire. Totodata, trebuie sa fie asistenti medicali generalisti principali si sa aiba cel putin doi ani vechime ca asistenti medicali generalisti principali.

Concursul propriu-zis cuprinde un test grila/lucrare scrisa de verificare a cunostintelor din legislatia specifica postului (programat pe 15 iulie, mla ora 10.00), proiectul de specialitate pe o tema din domeniul de activitate al postului (programat pe 18 iulie, la ora 10.00) si un interviu de selectie (programat pe 19 iulie, la ora 9.00). Dupa sustinerea celor trei probe, pentru a fi admisi, participantii trebuie sa obtina media finala 7.00, iar la fiecare proba, minimum nota 6.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.