Doi constructori se bat pentru asfaltarea a noua strazi din cartierele Deal si Cotu Negru

La licitatia privind asfaltarea a noua artere din cartierele Cotu Negru si Deal, lansata pe SICAP la finele lui mai, au fost depuse oferte din partea a doua firme. Urmeaza ca, pana in a doua jumatate a lunii august, dosarele cu documentele depuse sa fie evaluate din punct de vedere tehnic si financiar, iar apoi sa aflam castigatorii licitatiei. Investitia se preconizeaza a se realiza in perioada 2019-2021 si se ridica la peste 10 milioane de lei cu TVA, din care 4,7 milioane de lei provin dintr-un imprumut intern contractat in septembrie 2018, iar diferenta va fi asigurata de la bugetul local.

Pe data de 29 mai, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind realizarea investitiei Asfaltare si modernizare strazi in municipiul Barlad, in valoare totala de 8.603.671,33 lei fara TVA (adica 10.238.368,88 lei cu TVA). Vorbim despre noua strazi situate in doua cartiere, respectiv Cerbului, Constantin Brancoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Stefan Neagoe (cartier Deal) si Gheorghe Emandi, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez (cartier Cotu Negru). Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de aceasta investitie si-au putut depune ofertele pana pe data 20 iunie, ora 15.00. Iar pana la expirarea perioadei de inscriere au fost depuse oferte din partea a doua firme. Este vorba despre SC Viacons Rutier SRL Husi si SC Nomis SRL, ale caror documente au inceput deja sa fie verificate in cele mai mici detalii. Asa cum se arata pe SICAP, cele doua oferte vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe dta de 20 august, dupa care se va delibera un castigator.

Contractul presupune modernizarea a noua strazi din Barlad, conform proiectului tehnic, in conditiile caietului de sarcini si prevederilor contractuale, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare aplicabile domeniului contractului, in lungime totala de circa 5.049 ml, cu latimea carosabilului intre 3,5 si 6 m, cu trotuare in suprafata de circa 8.933 mp, astfel: 1 – strada Cerbului cu o lungime de 1.667 ml, trotuare cu o suprafata de 4.845 mp; 2 – strada Constantin Brancoveanu cu o lungime de 344 ml; 3 – strada Aurel Vlaicu cu o lungime de 362 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 415 mp, in conformitate cu proiectele tehnice; 4 – strada Muzelor cu o lungime de 344 ml si o suprafata a trotuarelor de 344 mp; 5 – strada Stefan Neagoe cu o lungime de 242 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 136 mp; 6 – strada Gheorghe Emandi cu o lungime de 1.091 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 2.764 mp; 7 – strada Ion Codrescu cu o lungime de 391 ml; 8 – strada Grivitei cu o lungime de 185 ml; 9 – strada Opanez cu o lungime de 423 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 429 mp, se arata in descrierea achizitiei publice din anuntul de pe SICAP.

Tot in respectiva descriere se precizeaza ca lucrarile presupun executia partii carosabile cu urmatoarea structura: strat de forma din pietruirea existenta – 10 cm, strat din balast – 25 cm, strat din piatra sparta – 15 cm, strat de legatura din beton asfaltic deschis BAD22,4 – 6 cm, – strat de uzura din beton asfaltic BA16 – 4 cm; Totodata, investitia vizeaza si executia trotuarelor, astfel: strat din balast – 20 cm, strat din nisip – 4 cm, pavele din beton autoblocante – 8 cm; ridicarea la cota a capecelor la caminele de vizitare si aerisitoare gaz; amenajarea spatiilor verzi adiacente; lucrari pentru siguranta circulatiei (montare indicatoare si marcaje rutiere), etc.

Trebuie spus ca, pe 28 februarie, consilierii barladeni au aprobat un proiect de hotarare ce viza aprobarea documentatiei si indicatorilor tehnico-economici – faza proiect tehnic, precum si a executiei obiectivului de investitii Asfaltare si modernizare strazi in municipiul Barlad. Potrivit expunerii de motive, realizarea investitiei este mai mult decat ncesara, intrucat respectivele strazi sunt total necorespunzatoare pentru desfasurarea circulatiei rutiere si pietonale in conditii normale, in perioada secetoasa structura rutiera generand o cantitate mare de praf, iar in perioadele ploioase noroi.

Tot atunci s-a aprobat si costul total al investitiei, asa cum a fost estimat de proiectant la nivel de proiect tehnic, adica 11.334.100 lei cu TVA, din care 10.238.368 lei cu TVA reprezinta cheltuielile pentru constructii si montaj. Lucrarile urmeaza a fi executate in decurs de 24 de luni, iar investitia este finantata astfel: 4.721.329 lei din imprumutul intern deja contractat in septembrie 2018, iar restul de bani de la bugetul local.

1 COMENTARIU

  1. Dar strazile din Podeni, Alex I Cuza, Principatele Unite, Elena Doamna, Fdt. Principatele Unite, Milcov, Baltaretu, Steagul Rosu….etc….nu sunt interesante pentru edilii orasului?
    Si acesti oameni platesc taxe pt autovehicule si impozit pt masini si locuinte……………sau au alta culoare………politica?????????
    Din anii 50 asteapta saracii …si randul lor nu mai vine…………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.