Din iulie, barladenii care merg cu taxiul vor plati 2,9 lei/km

1
1591
  • Veste proasta pentru barladeni, nu si pentru operatorii autorizati de taxi: din iulie, tariful pe kilometrul parcurs pe timp de zi va creste de la 1,8 lei, cat este de 11 ani, la 2,9 lei. Majorarea se va aplica doar daca cei 21 de consilieri locali vor aproba un proiect de hotarare in acest sens la sedinta ordinara din aceasta saptamana. Evident, si celelalte tarife practicate de taximetristi vor creste…

La sedinta ordinara a Consiliului Local Barlad ce va avea loc pe 27 iunie, alesii urbei vor trebui sa dezbata, printre altele, si un proiect de hotarare ce vizeaza „modificarea tarifului de distanta maximal unic pentru serviciile de transport public local de persoane in regim de taxi in Barlad”. Iar acest lucru a fost anuntat de primarul Dumitru Boros inca de la sedinta din luna mai, cand a precizat ca reprezentantii firmelor de taxi autorizate din oras care au cerut majorarea de mai multe ori si-au fundamentat cea mai recenta solicitare in acest sens, astfel ca va fi luata in calcul.

„Avand in vedere solicitarile insotite de memoriile tehnico-economice cu numarul 59/20.03.2019, depusa la Consiliul Local Barlad, respectiv 7.516 si 7.517/29.03.2019, depuse la Primaria Barlad, semnate de trei operatori importanti privind serviciile de transport public local de persoane in regim de taxi din Barlad, si anume Vlad Automotive SRL, Dobreatranserk SRL si Jontrans SRL, prin care se solicita modificarea tarifului de distanta maximal de la 1,8 lei/km la 2,9 lei/km, este necesara elaborarea unui proiect de hotarare si supunerea acestuia spre dezbatere Consiliului Local Barlad”, se arata in expunerea de motive.

Potrivit motivarii, modificarea tarifelor este determinata de urmatoarele cheltuieli: cheltuieli cu combustibilii si lubrifiantii, cheltuieli cu amortizarea, cheltuieli cu intretinerea, reparatiile, piesele de schimb, anvelopele, acumulatori, cheltuieli cu munca vie, cheltuieli cu impozitele, autorizatiile si alte taxe.

Daca hotararea va fi aprobata de consilieri, tariful practicat pe timpul zilei va fi stabilit la 2,9 lei/km. In ceea ce priveste tariful practicat pe timpul noptii, art. 1, alin (2) prevede ca acesta nu va fi mai mic decat tariful de distanta pe timp de zi si nu poate fi mai mare cu mai mult de 50% fata de tariful de distanta maximal unic pe timp de zi. La alin. (3) se spune ca pretul de pornire va fi egal cu tariful de distanta maximal unic aprobat, adica 2,9 lei, iar la alin. (4) – ca tariful orar de stationare exprimat in lei/ora se va determina astfel incat raportul dintre acesta si tariful de distanta maximal unic, exprimat in lei/lm, sa fie egal cu 10, care este valoarea limita a vitezei de comutare, exprimata in km/ora.

Proiectul supus atentiei consilierilor precizeaza si faptul ca tarifele utilizate de taximetristii autorizati vor fi trecute intr-o lista, afisata in interiorul taxiului, astfel incat sa fie vizibila pentru clienti. De asemenea, lista cu tarifele va fi afisata si la exterior, pe portierele din fata ale taxiurilor, iar inscrisurile sa aiba dimensiuni astfel incat sa fie vizibile de la minimum cinci metri. Nu in ultimul rand, se precizeaza ca, odata ce vor fi aplicate aceste noi preturi, Hotararea Consiliului Local Barlad nr. 15/04.07 2008 se abroga.

De mentionat ca tarifele aprobate in 2008 si practicate si in prezent sunt: pornirea – 1,8 lei; distanta – 1,8 lei/km si stationarea – 18 lei/ora (pe timp de zi), pornirea – 1,9 lei; distanta – 1,9 lei/km si stationarea – 19 lei/ora (pe timp de noapte); distanta exterior – 2,5 lei/km si stationarea exterior – 25 lei/ora.

  • Adriana Susnea

1 COMENTARIU

  1. Ok, scumpiti km de la 1,8 la 2,9, dar specificati si ce imbunatatiri aduceti in favoarea clientului!!!
    Probabil aceeiasi soferi in chiloti si slapi, cu tigarile si cafeaua pe bordul masinii, etc,etc…si nu uitati, fara chitanta, ca nu-si are rostul…..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.