Daniela Trica, aur pentru Romania la Cupa Internationala de gimnastica artistica din Belgia

Gimnasta Daniela Trica, din Barlad, a cucerit medalia de aur cu echipa de junioare a Romaniei in cadrul Cupei Internationale de gimnastica artistica The 2019 Flanders International Team Challenge, de la Ghent, Belgia.

Inclusa in lotul de gimnastica al Romaniei ce a participat, intre 8-9 iunie, la a treia editie a Flanders International Team Challenge de la Ghent, Belgia, barladeanca Daniela Trica a cucerit medalia de aur impreuna cu echipa. Vorbim de echipa de junioare a Romaniei, compusa din sportivele Silvia Sfiringu, Ioana Stanciulescu, Daniela Trica, Antonia Duta si Lisa Marchidanu, care a totalizat 155.696 puncte si a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Argintul a fost cucerit de echipa de junioare a Italiei (155.063 puncte), in timp ce bronzul a fost obtinut de echipa Belgiei (154.630 puncte).

Din pacate, in concursul de la individual compus, desfasurat pe Flanders Sports Arena din Ghent, Trica a avut emotii foarte mari, motiv pentru care a ratat la barna, pierzand ocazia de a se numara printre cele mai bune concurente. In schimb, doua dintre colegele sale au reusit sa cucereasca aurul si argintul. Este vorba despre Ioana Stanciulescu (aur – 52.432 puncte) si Silvia Sfiringu (argint – 52.266 puncte). Podiumul a fost completat de Jessica Gadirova, din Marea Britanie (bronz – 52.232 puncte).

La aceasta competitie sportiva, considerata drept un adevarat test de verificare a gimnastelor inainte de Campionatul Mondial pentru Junioare ce va avea loc intre 27 – 30 iunie la Gyr, Ungaria, junioarele nu au avut finale pe aparate. Iar echipa de senioare a Romaniei, care a concurat duminica, a fost compusa din gimnastele Denisa Golgota, Carmen Ghiciuc, Alexandra Mihai, Maria Holbura, Ana Maria Puiu, Iulia Berar si Maria Pana. Sportivele au fost insotite in Belgia de antrenorii Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Florin Cotutiu si Florin Uzum. Au participat echipele de gimnastica din Franta, Spania, Italia, Elvetia, Olanda, Austria, Norvegia, Egipt, Irlanda, Suedia, Turcia, Polonia si Israel.

Trebuie spus ca Daniela Trica va implini 15 ani pe 21 iunie si este legitimata in continuare la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad. Ea practica gimnastica artistica inca de la varsta de 4 ani si, pana acum, a obtinut numeroase titluri nationale la individual, cu echipa si pe aparate si alte zeci de medalii de argint si bronz. De aproape trei ani, se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), unde este colega cu barladeanca Laura Iacob (17 ani), insa inainte, timp de aproape un an si jumatate, s-a antrenat la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Onesti, unde era inclusa in lotul national de junioare. Sportiva, care si-a inceput cariera in cadrul sectiei de gimnastica a CSS Barlad, sub indrumarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, face parte din categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani) si, chiar daca nu se mai pregateste la Barlad, continua sa reprezinte orasul natal in competitiile sportive.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.