Concurs pentru medici, fara medici!

0
1465

Criza de medici inregistrata la spitalul barladean se adanceste. (Aproape) degeaba a scos conducerea unitatii la concurs nu mai putin de 24 de posturi de medici pentru diferite specialitati, avand in vedere ca doar trei candidati si-au depus dosarele…

In ultima perioada, schema de personal a Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad arata ca unitatea isi desfasoara activitatea cu un deficit de peste 20% din necesar, nevoia cea mai mare de cadre simtindu-se in sectorul personalului auxiliar, unde ar mai fi nevoie de aproape o suta de infirmiere, ingrijitoare si brancardieri. In ceea ce priveste personalul medical, situatia pare ceva mai buna, intrucat spitalul are pe statul de plata in jur de 120 de medici, dintre care 20 sunt rezidenti, si ar mai fi nevoie de inca 55 de doctori. Din pacate, multi dintre rezidenti au preferat sa plece in alte orase, iar cativa medici de baza ai spitalului au plecat in strainatate.

Asa se face ca, in prezent, conducerea unitatii face eforturi pentru a acoperi liniile de garda ale unor sectii importante din spital, inclusiv la Compartimentul de Primire Urgente, poarta de intrare a mii de pacienti in fiecare luna, unde este nevoie cat mai rapid de medici. In acest sens, conducerea spitalului a publicat in revista „Viata Medicala” anuntul referitor la scoaterea la concurs a 24 de posturi de medici de diferite specialitati.

Astfel, la concursul ce va avea loc cat de curand, se doreste sa se angajze doi medici specialisti in Chirurgie, un internist pentru sectia Medicina Interna Cronici, un neonatolog, un neurolog, doi specialisti in Medicina de Urgenta pentru CPU si un pediatru pentru CPU, doi infectionisti, un internist pentru sectia Medicina Interna, un pneumolog, un oncolog, doi pediatri, trei medici pentru Anestezie si Terapie Intensiva, un infectionist pentru Supraveghere, Prevenire si Trimiterea Infectiilor Asociate Asistentei Medicale, un specialist in Radiologie si Imagistica Medicala, un neurolog pentru Compartimentul Neurologie Pediatrica, doi psihiatri (unul pentru sectia Psihiatrie si unul pentru Centrul de Sanatate Mintala) si un medic primar nefrolog pentru Statia de Hemodializa.

Din pacate, spre deosebire de alte concursuri organizate in anii precedenti, de aceasta data, prea putini medici sunt interesati sa profeseze la spitalul din Barlad. Mai ales ca nu li se pune la dispozitie locuinta de serviciu si nici nu sunt vazuti prea bine de doctorii cu vechime mai mare. Asa se face ca numai trei persoane si-au depus dosarul in termenul legal.

Pentru posturile scoase la concurs, s-au inscris trei medici. Este vorba despre un specialist in Medicina de Urgenta pentru CPU, un pediatru pentru CPU si un specialist in Chirurgie Generala”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtatorul de cuvant al spitalului barladean.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.