Canotoarele din judet, premiate de Guvernul Romaniei

Cele patru canotoare din Barlad, Pogana, Valeni si Husi care, la inceputul lunii, au cucerit aurul si argintul la Campionatul European de Seniori din Elvetia au fost, marti, premiate de Guvern. Festivitatea a avut loc la Palatul Victoria, in centrul atentiei fiind toti canotorii care au urcat pe podium la competitia continentala, dar si antrenorii lor.

Medaliile cucerite de canotorii romani in cadrul Campionatului European de Seniori, desfasurat intre 31 mai – 2 iunie, la Lucerna, Elvetia, respectiv una de aur, patru de argint si una de bronz, nu doar ca au clasat Romania pe locul patru in clasamentul continental, ci au avut ecou si pe plan national. Premierul Viorica Dancila a primit ieri, 11 iunie, delegatia loturilor olimpice ale Romaniei, condusa de canotoarea secolului XX, de opt ori medaliata olimpica, Elisabeta Lipa, presedintele FederatieiRomane de Canotaj.

Mai exact, Guvernul a organizat la Palatul Victoria o ceremonie de premiere a sportivilor si antrenorilor care au obtinut performante la Campionatul European de Seniori, la eveniment participand si ministrul Tineretului si Sportului, Constantin-Bogdan Matei. Festivitatea a avut loc la ora 11.00, judetul Vaslui fiind reprezentat de patru canotoare. Este vorba despre Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, primele doua fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, cele patru fiind componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Toate au avut o prestatie extraordinara la Lucerna, in urma careia trei au revenit acasa cu titlul european, iar cea de-a patra cu titlul de vicecampioana europeana. Concret, Beatrice Madalina Parfenie, Madalina-Gabriela Casu si Roxana-Georgiana Parascanu au facut echipa cu alte sase sportive din tara, alaturi de care au concurat in proba de opt plus unu feminin (W8+) si au cucerit aurul european, la fel ca si in 2018. Gratie acestei performante, premierul Dancila le-a inmanat cate un cec in valoare de 37.000 lei. Iar Adriana Ailincai a vaslit in aceeasi ambarcatiune cu Maria Tivodariu in proba de dublu rame feminin (W2-), la final cele doua cucerind medalia de argint si titlul de vicecampioane europene. Pentru aceasta prestatie, sportivele au fost rasplatite cu cate un cec in valoare de 22.000 lei.

Este o bucurie sa premiem astazi (marti, 11 iunie, n.r.), la Palatul Victoria, pe cei mai performanti sportivi ai canotajului romanesc. Alaturi de ministrul Bogdan Matei vreau sa va felicit pentru munca voastra si pentru rezultatele obtinute la Campionatele Europene de Canotaj din Elvetia. Ati reusit, si de aceasta data, sa urcati tricolorul romanesc pe podiumul european, sa faceti mandra o tara intreaga, si va multumesc! Reprezentati unul dintre sporturile in care ne punem cele mai mari sperante la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

Aveti sustinerea Guvernului, a echipei ministeriale si a federatiei. In acest an, am reusit sa dublam bugetul Ministerului Tineretului si Sportului, iar acest lucru se resimte si in bugetul Federatiei de Canotaj. Este un semn de apreciere si de sustinere a activitatii sportive, a declarat premierul Viorica Dancila.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.