Barladeanul Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene

3
1890

«Competenta si profesionalism». Acestea sunt principalele calitati ale inginerului Cezar Caleap (ALDE), numit recent, prin ordin al prim-ministrului Romaniei, secretar de stat in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dupa cum afirma presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Incepand de vineri, 14 iunie, barladeanul Cezar Caleap, in varsta de 57 de ani, s-a alaturat celorlalti doi secretari de stat in Ministerul Fondurilor Europene, respectiv Mihaela Virginia Toader si Ana Maria Busoniu. Barladeanul a fost numit in functie in aceeasi zi, prin decizia nr. 129/2019 semnata de premierul Viorica Dancila si publicata in Monitorul Oficial nr. 488 din 14 iunie 2019.

De profesie inginer constructor, Cezar Caleap este casatorit cu Violeta (50 ani) din anul 1989, are doi copii, respectiv Alexandru (28 ani) si George (27 ani), si traieste in comuna Snagov, judetul Ilfov. A absolvit cursurile Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, dupa care a studiat la Facultatea de Constructii si Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi. In prezent, unul dintre cei mai importanti antreprenori din Romania, barladeanul ocupa functia de vicepresedinte la „Zero Energy”, o asociatie profesionala pentru excelenta si eficienta energetica.

Va multumesc pentru increderea voastra, pentru gandul bun si curat, pentru energia pozitiva! Va promit ca voi construi sanatos o fundatie puternica, de succes, cu perspectiva de viitor in aceasta noua etapa profesionala din viata mea! Asa cum ma cunoasteti, voi avea energie maxima, o dedicatie corecta si multa munca pentru implinirea acestui vis de bine, national, catre o integrare europeana efectiva si sanatoasa!”, a fost mesajul postat, duminica, 16 iunie, de Cezar Caleap pe pagina sa de socializare.

Daniel Olteanu: „Vasluienii au castigat o voce importanta in Guvern”

Caleap (57 ani) are o experienta de peste doua decenii atat in vanzari si marketing, domenii in care a ocupat functii de conducere, cat si in consultanta in constructii. Este director executiv al Asociatiei Internationale a Intreprinderilor Creative din Belgia (AIICB), vicepresedinte al Asociatiei profesionale pentru Excelenta si Eficienta energetica „ZERO ENERGY” si manager general la Serviciul de Urgente in Constructii „Dr. CASA”. De asemenea, incepand din 2019, este presedinte si membru fondator al SMART Cluster, asociatie business to business pentru solutii inovative in afaceri.

Din noua sa postura, Cezar Caleap va contribui la realizarea obiectivelor strategice ale Ministerului Fondurilor Europene si va reprezenta aceasta institutie in relatiile cu alte structuri si autoritati publice de nivel central si local.

«Sunt bucuros ca Filiala ALDE Vaslui are un reprezentant valoros la Palatul Victoria, intr-un minister a carui activitate este esentiala pentru tara noastra, in general, si pentru judetul Vaslui, in special. Fondurile europene au avut si au un impact semnificativ in dezvoltarea Romaniei, pe toate palierele, iar daca ne uitam pe situatia sumelor alocate prin Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna (aproape 9 miliarde euro primiti de la Comisia Europeana la nivelul lunii mai 2019, din 31 miliarde euro disponibili in actualul exercitiu financiar), consider ca dl. Caleap este o solutie optima pentru a da, prin seriozitatea sa si expertiza sa, un nou impuls in accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Am incredere in calitatile domnului Cezar Caleap, prin activitatea sa bogata de pana acum confirma ca ne va reprezenta cu succes la Bucuresti si ca va fi o voce importanta pentru vasluieni in Guvernul Romaniei», a spus deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui.

«Incepe o noua etapa profesionala din viata mea, careia ma voi dedica asa cum am facut-o dintotdeauna, cu seriozitate si implicare maxima. E momentul ca, dupa ani in care am observat din postura antreprenorului cum functioneaza administratia in directia absorbtiei de fonduri europene, sa imi aduc contributia la ceea ce trebuie sa fie, pentru toti romanii, o integrare europeana efectiva si sanatoasa. Vreau sa multumesc pentru sustinere Filialei ALDE Vaslui si domnului presedinte Daniel Olteanu, sper sa facem in continuare echipa pentru ca vasluienii sa aiba parte, in cat mai multe comunitati, de investitii sigure, durabile, prin proiecte cu finantare europeana», a declarat Cezar Caleap, care a tinut sa le multumeasca pentru incredere tuturor celor care i-au fost alaturi la numirea in functia de secretar de stat.

Numirea lui Cezar Caleap a fost salutata si de la nivelul conducerii nationale a ALDE. „Ne bucura faptul ca, prin nominalizarea domnului Cezar Caleap, ALDE Vaslui isi poate aduce contributia si la nivelul resurselor umane, cu ajutorul carora sa acceleram respectarea angajamentelor pe care ni le-am asumat in cresterea bunastarii pentru toti romanii. Au contat, in evaluare, atat standardele ridicate impuse la nivelul activitatii parlamentare de dl. deputat Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, cat si calitatile si CV-ul domnului Cezar Caleap. Aceasta numire este o dovada, in particular, a atentiei pe care o acorda ALDE judetului Vaslui, dar si a unui obiectiv amplu, cresterea vitezei de absorbtie a fondurilor europene pe toate programele de finantare”, a declarat Daniel Chitoiu, secretar-general al ALDE.

Adriana Susnea

3 COMENTARII

  1. Doamnelor, domnilor…cine îl cunoaște pe Caleap Cezar..? Îl considerați Dumnezeul salvator al Vasluiului..? Aș putea spune multe chestii despre el…doar mizerii… Mă voi abține însă…Întrebați-l pe câți a săpat să le ia locul, funcția…Când a aprins ultima dată o lumânare la mormântul fratelui sau Caleap Valeriu, decedat din cauza unor boli psihice…Mai are casa din Bârlad de pe Cetinei..? Mai este la ALDE sau l-a convertit d-na VEORICA, pentru funcție…nu-i așa..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.