Aur si argint la Campionatul European de Canotaj din Elvetia

Prestatie extraordinara a canotoarelor din judetul Vaslui la Campionatul European de Seniori, desfasurat in acest week-end, la Lucerna, Elvetia! Cele care au vaslit in proba de opt plus unu (W8+) au cucerit titlul continental, in timp ce sportiva inscrisa in proba de dublu rame (W2-) a iesit vicecampioana europeana.

Intre 31 mai – 2 iunie, Complexul Nautic Rotsee din localitatea Lucerna, Elvetia, a gazduit cea de-a treia competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Campionatul European de Canotaj pentru Seniori. Au luat parte nu mai putin de 239 de echipaje (587 de sportivi) din 36 de tari, iar Romania a participat cu echipaje pe mai multe probe, respectiv feminin dublu rame (W2-), masculin dublu rame (M2-), feminin dublu vasle (W2x), masculin dublu vasle (M2x), feminin patru vasle (W4-), masculin patru rame (M4-), masculin simplu (M1x), feminin dublu vasle categoria usoara (LW2x), feminin opt plus unu (W8+) si masculin opt plus unu (M8A). In final, canotorii romani au cucerit sase medalii (una de aur, patru de argint si una de bronz), plasand Romania pe locul patru in clasamentul statelor participante.

Judetul Vaslui a fost reprezentat de cinci sportive, dintre care una a fost rezerva. Cele cinci fete sunt Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta) – rezerva, Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, toate fiind componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, Beatrice Madalina Parfenie, Madalina-Gabriela Casu si Roxana-Georgiana Parascanu au facut echipa cu alte sase sportive din tara, alaturi de care au concurat in proba de opt plus unu feminin (W8+), pe distanta de 2.000 metri. Sportivele noastre, alaturi de colegele lor de ambarcatiune – Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Beres, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel si Daniela Druncea (carmaci) – s-au clasat pe locul trei in cursa test de vineri, obtinand dreptul de a merge in finala A de duminica, 2 iunie. In finala care a fost programata de la ora 14.25, romancele au reusit sa treaca primele linia de sosire, cu timpul de 06:03.490, cucerind astfel medalia de aur si titlul de campioane europene, cucerit si in 2018. Au fost urmate de echipajele din Marea Britanie, Rusia si Olanda.

Iar Adriana Ailincai a vaslit in aceeasi ambarcatiune cu Maria Tivodariu, cele doua concurand in proba de feminin dublu rame (W2-), pe aceeasi distanta. In cazul ei, in urma rundei de calificari de vineri, canotoarea din Valeni si coechipiera ei s-au clasat pe primul loc, calificandu-se in semifinala programata pentru sambata, de la ora 12.15. De aceasta data, au terminat cursa pe locul doi, la doar sapte sutimi de primul loc, obtinand astfel un loc in finala A, desfasurata duminica, de la ora 11.00. Din fericire, cele doua au avut o zi buna, reusind sa termine proba pe locul doi, cu timpul 07:15.520, astfel ca au cucerit medalia de argint si titlul de vicecampioane europene.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.