Au inceput lucrarile la drumul judetean care leaga localitatile din Bacani

2
2320

O investitie mult asteptata de locuitorii comunei Bacani, dar si de soferii care tranziteaza comuna, in speta modernizarea DJ 245C, care face legatura intre satele componente, a debutat in forta.

Desi se afla la primul mandat in fruntea comunei Bacani, primarul Vasile Stoica si-a propus si chiar a reusit sa initieze si sa realizeze mai multe investitii de interes pentru locuitorii comunei pe care o conduce. Spre exemplu, printre cele mai recente investitii inaugurate si date deja in folosinta la finele lui 2018 se numara construirea noului corp de cladire a Scolii Gimnaziale nr. Bacani, in speta un imobil cu patru sali de clasa, cancelarie si toalete moderne. Obiectivul a avut o valoare de circa 550.000 de lei, aici invatand in jur de 120 de elevi de clasele I-VIII din localitatile Bacani, Baltateni, Suseni si Vulpaseni.

Si mai recent, adica in ianuarie 2019, a fost semnat contractul de finantare prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru investitia „Demolare si reconstructie scoala primara clasele I-IV in localitatea Baltateni, comuna Bacani”. Este vorba despre o investitie in valoare totala de peste 1,8 milioane de lei, ce va fi finantata prin Programul National de Dezvoltare Locala 2017-2020, din care Ministerul va „pune la bataie” aproape 1,7 milioane de lei.

La finele lunii martie, primarul Stoica anunta ca a semnat contractul de executie a lucrarilor la un nou proiect extrem de important pentru comunitatea locala, respectiv „Statie de epurare, realizare colectoare, canalizare menajera in localitatea Drujesti”. Si acest proiect a fost depus spre finantare tot la Ministerul Dezvoltarii Regionale, tot prin Programul National de Dezvoltare Locala 2017-2020, fiind aprobat inca din iulie 2017. Valoarea investitiei se ridica la suma de 2.731.263 lei. Dupa cum spunea edilul sef la acel moment, numai satul Drujesti a fost prins in proiect, intrucat localitatea Bacani (cam jumatate de sat) dispune deja de retea de apa si canalizare, iar satele Baltateni, Suseni si Vulpaseni, inclusiv jumatatea neracordata din Bacani sunt incluse in proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Vaslui, ce vizeaza 49 de unitati administrativ-teritoriale din judet si care este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. In plus, localitatea Drujesti are si retea de apa din anul 2014, asa ca ar fi fost pacat sa nu fie racordat si la cea de canalizare menajera. De aceasta investitie vor beneficia peste 300 de case, adica in jur de 600 de persoane din Drujesti, canalizarea menajera urmand sa fie extinsa pe circa 3-4 kilometri.

Iar vestile bune nu se opresc aici. In week-end, edilul comunei anunta ca au inceput deja lucrarile la o investitie mult asteptata de toata lumea, in special de soferii care isi rup masinile pe drumurile din judet. Asa cum a facut public, prin intermediul unei postari pe contul sau de socializare, este vorba despre un proiect ce vizeaza asfaltarea DJ 245C, adica portiunea ce strabate comuna Bacani si leaga satele Bacani, Bacani Deal si Baltateni.

Va fac cunoscut ca, incepand din 2015 si pana astazi (15 iunie, n.r.), cand au inceput lucrarile, am facut tot ce este posibil pentru acest proiect: strangere de semnaturi de la cetateni, adrese catre Consiliul Judetean, adrese catre ministere si Guvernul Romaniei, intalniri si discutii la ministere si Consiliul Judetean etc., cu scopul de a-i informa despre cat de important si cat de necesar este acest drum pentru cetateni, care s-au saturat de norii de praf, de balti si de noroaie cand ploua. Satisfactia mea si a intregii echipe pe care o reprezint este foarte mare, datorita faptului ca intre noi sunt cetateni care nu-si doreau ca acest proiect sa se realizeze. Nu a fost usor, dar am facut tot ce a depins de noi in acesti trei ani pentru realizarea acestui proiect. Va multumesc pentru intelegere si pentru rabdarea de care ati dat dovada, intrucat eu cred ca acest drum trebuia sa fie facut cu multi ani in urma. In speranta ca nu se va intampla nimic neprevazut si ca lucrarile se vor desfasura conform graficului stabilit de constructor, cu totii ne dorim ca, intr-un timp rezonabil, sa putem circula pe acest drum in conditii de siguranta si totodata in conditii civilizate”, a postat primarul Stoica pe contul sau de socializare pe data de 15 iunie.

Adriana Susnea

2 COMENTARII

  1. Se pare ca Chioru asta de la Bacani ,a devenit cotizant la Monitorul de Vaslui, ca prea il ridicati in slavi . Dar acest drum judetean numit DJ 245 C nu leaga localitatile din com Bacani ci tranziteaza ati vrut sa spuneti dna Adriana,localitatile din Com Bacani , dar mai precis face legatura dintre comuna Bacani si Bogdanita, mai ales ca mare parte din drum 15 din 19 se afla pe teritoriul com Bogdanita. Lobby intens pt acest drum au facut cei de la Bogdanita, o comuna pe cale de disparitie , cu multi ani inainte de a ajunge primar la Bacani, domnul stoica dar apropiindu se campania electorala ,firesc ca a gasit de bunacuviinta sa si mai aroge un merit , ca de electoratul trebuie prostit pentru un al doilea mandat, mai bine ar invata sa scrie corect ( domn Stoica Va imformez se scrie Va Informez) decat sa se tot laude pe facebook .

  2. Alo Consiliul Judetean Vaslui (PSD) cand aveti de gand sa asfaltati drumurile judetene 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.