Alergatorii de azi, atletii de maine

0
627

Peste 100 de copii din Barlad si comunele limitrofe s-au intrecut pe aleile Gradinii Publice Barlad in cadrul celei de-a doua editii a Crosului „Olympic Day”. Cei care vor sa continue sa alerge, dar la un nivel mai profesionist, sunt asteptati sa se inscrie la Clubul Sportiv Scolar Barlad.

Anual, in intervalul 17-24 iunie, la nivel international se sarbatoreste „Olympic Day” (Ziua Olimpica), ce a fost marcata prima data in 1894, pentru a celebra „nasterea” Jocurilor Olimpice moderne pe 23 iunie 1894, la Sorbonna, Paris. Scopul principal a fost promovarea sportului pe intreg mapamondul, indiferent de varsta, sex si abilitati sportive.

La Barlad, „Olympic Day” 2019 a fost marcata pe 9 iunie, incepand cu ora 10.00, in Gradina Publica. Mai mult de 100 de copii din Barlad si comunele invecinate, cei mai multi de la scolile gimnaziale barladene si de la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad – sectia Atletism, au dat curs invitatiei de a face sport. Acestia au alergat pe aleile Gradinii Publice in cadrul Crosului „Olympic Day”. Competitia sportiva s-a desfasurat pe urmatoarele categorii: clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VI si clasele VII-VIII, feminin si masculin.

Initial, ar fi trebuit sa premiem cei mai rapizi alergatori de la fiecare categorie, insa, pana la urma, au fost rasplatiti primii zece, fiecare cu cate o medalie si un tricou inscriptionat cu «Olympic Day». Sportivilor care au ocupat locurile I, II si III li s-au acordat si diplome, iar cei de pe locul I au primit si cate o sapca inscriptionata cu aceleasi cuvinte si o carte. Toate premiile au fost oferite de Academia Olimpica Romana – Filiala Vaslui, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui si CSS Barlad, care au organizat acest concurs”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenor in cadrul sectiei de Atletism a CSS Barlad, care a vegheat la buna desfasurare a crosului.

Acesta a adresat o invitatie tuturor copiilor care vor sa alerge la un nivel mai profesionist se inscrie la sectia de Atletism a CSS Barlad.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.