Baza sportiva cu nocturna, pentru iubitorii de fotbal din Barlad

0
1530

• Daca Compania Nationala de Investitii (CNI) va aproba alocarea fondurilor necesare, autoritatile locale barladene vor construi o baza sportiva cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori in partea de Vest a orasului. Investitia ii are in vedere pe copiii care locuiesc in cartierele vestice si care practica fotbal, handbal, baschet si tenis.

La sedinta ordinara a Consiliului Local Barlad ce va avea loc pe 27 iunie, alesii urbei vor trebui sa dezbata, printre altele, si un proiect de hotarare ce vizeaza „darea in folosinta gratuita a unui teren cu destinatia «Constructie Baza Sportiva TIP 1» Companiei Nationale de Investitii”. Asa cum se mentioneaza in respectivul proiect, este vorba despre un teren cu o suprafata de 13.202 metri patrati, situat in extravilanul comunei Perieni, tarlaua 120, parcela 2095, proprietatea municipiului Barlad. Cu conditia ca CNI sa aloce fondurile necesare construirii obiectivului de investitii, baza sportiva va putea fi folosita de copiii din partea de Vest a orasului care practica fotbal, baschet, handbal, tenis, etc.

„Avand in vedere ca, in partea de Vest a municipiului Barlad, respectiv in cartierele Alexandru cel Bun, nou infiintat, Deal, Deal II si Zona Crangului, nu exista amenajari sportive constand in terenuri cu diferite functiuni, este necesara construirea unor astfel de terenuri pentru atragerea copiilor spre practcarea sportului. Locuitorii zonei sunt preponderent de varsta a II-a, sunt multe familii cu multi copii. De asemenea, in zona, se construieste o cresa prin Programul National de Dezvoltare Locala. In Barlad sunt mai multe cluburi de fotbal, cu peste 250 de copii legitimati la toate grupele de juniori. Sunt cluburi de handbal, baschet si tenis, la care sunt legitimati peste 300 de copii. Toate aceste cluburi, indiferent de ramura sportiva, au performante la nivel national, regional si judetean”, se arata in expunerea de motive.

Tot in motivarea proiectului de hotarare se precizeaza ca oportunitatea construirii acestei baze sportive este data de asumarea de catre Guvernul Romaniei, prin depunerea dosarului de candidatura la sediul UEFA in anul 2014, de a construi si moderniza 400 de terenuri de fotbal. De asemenea, oportunitatea este data si de selectarea de catre Federatia Romana de Fotbal (FRF) a celor 175 de amplasamente pentru construirea de baze sportive de tip 1, ce au fost transmise de catre FRF catre CNI prin adresa nr. 1.475/10.04.2019.

Asa cum se arata in proiectul de hotarare, baza sportiva de tip 1 va fi compusa din: teren sportiv fotbal cu dimensiuni omologate UEFA si FRF (dimensiuni 105 m x 68 m), cu nocturna si tribune pentru 500 specattori; teren sportiv mic, ce va fi tusat pentru minifotbal, handbal si tenis (dimensiuni 20 m x 40 m); cladire vestiare si administrativa; parcare autovehicule si autocar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.