Viorica Dancila, la Spitalul Judetean: Guvernul actual a alocat cei mai multi bani pentru sanatate

Premierul Vorica Dancilaa declarat, ieri, in cadrul vizitei la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, ca guvernul pe care il conduce a alocat cei mai multi bani pentru sanatate si ca in continuare se au in vedere investitii masive in acest sector.

Vizitam astazi (ieri, n.r.) Spitalul Vaslui pentru a vedea modul in care s-au implementat proiectele pe fonduri europene, modul in care s-au folosit fondurile guvernamentale si bineinteles, nu in ultimul rand, fondurile care au venit de la Consiliul Judetean Vaslui. Ne bucuram sa vedem (…) ca au fost folosite complementar fondurile europene, fondurile proprii si fondurile guvernamentale, ca exista o echipa sudata, care efectiv a pus foarte mult suflet si vrea sa dezvolte in continuare spitalul judetean din Vaslui si faptul ca si pe viitor isi doresc sa construiasca, astfel incat pacientii din aceasta zona sa aiba conditii cat mai bune. Le-am spus medicilor, personalului din spital, ca Guvernul a alocat cea mai mare suma pentru sanatate si ca au toata deschiderea pentru dotare, astfel incat sa vorbim despre aparatura buna, sa vorbim despre constructii care sunt necesare, despre conditii cat mai bune pentru pacienti, pentru ca, in fond, in centrul tuturor acestor lucruri se afla pacientul si modul in care este tratat pacientul, a afirmat Viorica Dancila.
La randul sau, Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vorbit despre continuarea investitiilor din domeniul sanatatii. Astazi (ieri, n.r.), DSP Vaslui a primit fila de buget pentru spitalele din judet, respectiv 19,2 milioane de lei, pentru echipamente medicale in Spitalul Judetean Vaslui, Spitalul Barlad. Asta arata preocuparea Guvernului pentru a dezvolta si a diversifica serviciile medicale pe care spitalele le ofera populatiei, a declarat Sorina Pintea.
De mentionat ca unitatea vasluiana a fost recent reabilitata in cadrul unui amplu proiect finantat cu fonduri europene si are in derulare o serie de investitii privind constructia unui ambulator de specialitate, amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD, reabilitarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente si amenajarea unui compartiment pentru spitalizare de zi.
Dupa vizita de la Vaslui, premierul Dancila s-a deplasat
la Barlad, la Spitalul de Urgenta Elena Beldiman si la doua unitati scolare, dupa care a fost la Hoceni si in municipiul Husi. In cursul serii, a revenii la Vaslui, pentru a participa la o intalnire cu primarii din judet.
Marti, s-a aflat in judetul Vaslui si Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a vizitat o ferma agricola din localitatea Barzesti, comuna Stefan cel Mare, si o societate agricola din comuna Dimitrie Cantemir.
Petre Daea a urmarit, de asemenea, stadiul implementarii proiectului de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii in amenajare de irigatii Albita – Falciu, proiect in valoare de peste 10 milioane euro, derulat de ANIF cu fonduri guvernamentale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.