Trei rugbisti din Barlad participa la Turneul din America de Sud

Trei jucatori din Barlad au fost selectati in nationala Romaniei de rugby care va pleca, pe 2 iunie, la un turneu in America de Sud, in cadrul caruia va juca impotriva selectionatelor statelor Chile si Brazilia.

Conducerea Federatiei Romane de Rugby (FRR) a decis ca, la inceputul lunii iunie, echipa de seniori a Romaniei sa ia parte la un turneu organizat in America de Sud. Pana atunci insa, lotul national largit de jucatori a fost convocat pentru un scurt stagiu de pregatire la Bucuresti. Este vorba despre 26 de jucatori ce activeaza la cluburi din SuperLiga, dar si in strainatate (Franta).

Printre acestia se numara si trei barladeni care si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, iar ulterior au reprezentat orasul cu echipa Rugby Club Barlad, dar, in prezent, sunt legitimati la echipe din SuperLiga. Este vorba despre Cristi Marian Chirica (22 ani, jucator de linia a III-a la CSM Stiinta Baia Mare – noua campioana a Romaniei), Gabriel Vasile Rupanu (21 ani, mijlocas la gramada la Timisoara Saracens) si Robert Neagu (27 ani, aripa la CSA Steaua Bucuresti – noua vicecampioana a Romaniei).

Reunirea lotului este programata pentru astazi, 29 mai, la sediul FRR din Bucuresti, dupa care, pe 2 iunie, se va pleca spre Chile. In cadrul turneului din America de Sud, nationala de rugby a Romaniei va intalni selectionatele tarilor Chile si Brazilia. Pe 8 iunie, la Valparaiso, se va disputa meciul in compania echipei chiliene, iar pe 15 iunie, la Sao Paulo, cel impotriva brazilienilor.

Obiectivul pentru acest turneu in America de Sud este acela de a obtine doua victorii. Trebuie sa continuam sa lucram ceea ce am inceput ca plan de joc in Rugby Europe Championship si sa dam jucatorilor tineri mai mult timp de joc. Tinand cont de faptul ca nu vom juca multe meciuri in acest an, aceste partide vor fi benefice pentru ei, ca sa capete experienta de joc, sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc. Va fi un pic greu pentru ca nu vom avea mult timp la dispozitie, practic, pentru primul meci, cel cu Chile, avem noua antrenamente, apoi jucatorii trebuie sa se acomodeze cu diferenta de fus orar, ceea ce inseamna cinci ore in plus fata de ora Romaniei, nu trebuie ignorate nici conditiile meteorologice, am vazut ca va ploua mult, va fi foarte umed. Lotul selectat este o combinatie de jucatori cu experienta si jucatori tineri, revenind misiunea celor cu experienta sa stranga grupul si sa-i ajute pe cei mai tineri sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc, a declarat Marius Tincu, antrenor interimar al Romaniei.

Ceilalti 23 de jucatori care se vor deplasa in America de Sud provin de la cluburi precum CSM Bucuresti, Timisoara Saracens, CSM Stiinta Baia Mare, CSA Steaua Bucuresti, CS Dinamo si de la trei cluburi din Franta (Colomiers, Perpignan si Clermont Espoirs). Sportivii sunt coordonati de staff-ul tehnic format din Marius Tincu – antrenor principal interimar, Lasha Tavartkiladze – antrenor, Mugurel Preda – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Constantin Gheara – manager,Ciprian Caplescu – asistent manager, Mihai Matei – manager media,Daniel-Razvan Wanya-Cringu – doctor, George Radu – kinetoterapeut si Valentin Toma – kinetoterapeut.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.