Trei barladeni, la turneul de rugby Amsterdam 7s

Trei din cei 12 rugbisti inclusi in selectionata Lupii Bucuresti, echipa construita pe nucleul Romaniei 7s, ce va participa in week-end la turneul de la Amsterdam, provin din Barlad.

Oficialii Federatiei Romane de Rugby au anuntat, zilele trecute, ca nationala de rugby 7 a Romaniei va evolua in acest sezon in Grand Prix Series, esalonul de elita al rugby 7s continental, in care a promovat sezonul trecut. Iar in vederea unei pregatiri cat mai bune pentru participarea la etapele Grand Prix Series, jucatorii convocati la lot vor lua startul la doua turnee de pregatire, Amsterdam 7s (Olanda) si Algarve 7s (Portugalia).

Pentru inceput, chiar in acest week-end, mai exact intre 1-2 iunie, selectionata Lupii Bucuresti, echipa construita pe nucleul Romaniei 7s, va participa la turneul de la Amsterdam. Iar pentru aceasta prima competitie, antrenorul Danie de Villiers a selectionat un lot de 12 jucatori, din care trei provin din Barlad. Este vorba despre Alexandru Bucur, care in prezent activeaza la CSM Stiinta Baia Mare (campioana Romaniei), Cosmin Iliuta, legitimat la CSM Bucuresti (medaliata cu bronz a SuperLigii) si Daniel Vladut Zaharia, legitimat la Timisoara Saracens. Toti si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad.

Ceilalti noua sportivi sunt Manumua Tevita (Timisoara Saracens), Alexandru Mitu (CSM Bucuresti), Marian Ispir (CSM Bucuresti), Lama Sioeli (CSM Bucuresti), Richard Hihetah Jr. (Hull RUFC), Johnny Sola (ACS Tomitanii), Dragos Ser (CSM Bucuresti), George Prunaru (CSM Bucuresti) si Sikuea Taliauli (CSM Stiinta Baia Mare). Selectionata Lupii Bucuresti, alaturi de staff-ul format din Danie de Villiers (antrenor principal), James de Lacey (preparator fizic) si Daniel Carpo (manager), au plecat spre Amsterdam pe 30 mai.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.