Stop Justitiei de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

1
556

Nu recunosc nici un tribunal in afara de Marea Adunare Nationala”. Asa s-a aparat Nicolae Ceausescu in procesul de la Targoviste, din decembrie 1989. In decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prabusirea oficiala a comunismului, dar visul gastii din jurul lui Liviu Dragnea este acelasi: transferarea justitiei din mainile judecatorilor in mainile politicienilor, la discretia lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe banda rulanta in Parlament cererile de ridicare a imunitatii. Mai mult, in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, senatorii nici macar nu au dat un vot, desi DNA a cerut, de sase luni de zile, un lucru simplu: sa il poata urmari penal pe seful Senatului, ca pe orice cetatean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescriptie au fost micsorate, pentru a-l scapa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz in serviciu. In plus, Sectia speciala pentru anchetare a magistratilor (creatia parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzatiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat ca, pe vremea cand era presedinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infractional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea sa castige, ilegal, licitatii organizate de CJ.

Pentru Ceausescu a fost nevoie de o Revolutie. Acum avem insa mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunitatii pe care si-o doreste o gasca de privilegiati din PSD. De aceea, presedintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justitie. Prima intrebare – sunteti de acord sa se interzica amnistia si gratierea pentru corupti? A doua intrebare – sunteti de acord sa se interzica ordonantele de urgenta in domeniul justitiei?

Ca sa se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetand cuvantul „consultativ” dorind da induca oamenii in eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU exista nici in Constitutie, nici in legea referendumului!

Este un cuvant inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele cand vointa populara nu le mai convine. Referendumul convocat de presedinte este unul pe teme de interes national. Curtea Constitutionala a stabilit deja, de cativa ani, ca alesii sunt obligati sa transpuna rezultatul referendumului, iar cei care sustin contrariul se agata de chestiuni de procedura.

In timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constitutiei, suspendarea presedintelui) referendumul pe teme de interes national produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adica, necesita interventia altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune in opera vointa poporului. In cazul de fata, Parlamentul si Guvernul nu vor avea voie sa legifereze contrar vointei populare, ci doar in sensul votului dat de dumneavoastra.

Daca romanii vor raspunde cu „DA” la intrebarile de la referendum, ofensiva PSD impotriva justitiei va fi stopata cu adevarat! De aceea, este crucial sa mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru „DA” echivaleaza cu un vot pentru egalitate in fata legii si pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul presedintelui Klaus Iohannis in acest demers si se angajeaza in fata alegatorilor ca va veghea pentru ca vointa lor sa fie respectata de autoritati.

MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA

1 COMENTARIU

  1. Noi simpli cetateni ne rupem masinile pe DJ 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) pentru a merge la Manastirea Bujoreni si Manastire Grajdeni dar scurteaza mult distanta spre Barlad pe aceste drumuri judetene .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.