Spitalul barladean angajeaza 24 de medici

Asa cum se intampla in multe din unitatile sanitare din tara, in special din cauza plecarii in strainatate a medicilor, spitalul barladean se confrunta cu un deficit de medici specialisti, astfel ca, in perioada urmatoare, va organiza concurs pentru nu mai putin de 24 de posturi de medici de diferite specialitati.

De cativa ani buni, schema de personal a Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad arata ca unitatea isi desfasoara activitatea cu un deficit serios de personal, la inceputul lunii octombrie 2017, doar 77,6% din statul de functii fiind ocupat. Iar nevoia cea mai mare de cadre se simte in sectorul personalului auxiliar, unde ar mai fi nevoie de peste 120 de infirmiere, ingrijitoare si brancardieri. In ceea ce priveste personalul medical, situatia pare la fel de grava, intrucat spitalul are pe statul de plata in jur de 120 de medici, dintre care 20 sunt rezidenti, si ar mai fi nevoie de inca 55 de doctori. Din pacate, multi dintre rezidenti au preferat sa plece in alte orase, iar cativa medici de baza ai spitalului au plecat in strainatate.

Asa se face ca, in prezent, conducerea unitatii face eforturi pentru a acoperi liniile de garda ale unor sectii importante din spital, inclusiv la Compartimentul de Primire Urgente, poarta de intrare a mii de pacienti in fiecare luna, unde este nevoie cat mai rapid de medici. In acest sens, recent, conducerea spitalului a publicat in revista Viata Medicala un anunt referitor la scoaterea la concurs a 24 de posturi de medici de diferite specialitati. Astfel, la concursul ce va avea loc cat de curand, se doreste sa se angajze doi medici specialisti in Chirurgie, un internist pentru sectia Medicina Interna Cronici, un neonatolog, un neurolog, doi specialisti in Medicina de Urgenta pentru CPU si un pediatru pentru CPU, doi infectionisti, un internist pentru sectia Medicina Interna, un pneumolog, un oncolog, doi pediatri, trei medici pentru Anestezie si Terapie Intensiva, un infectionist pentru Supraveghere, Prevenire si Trimiterea Infectiilor Asociate Asistentei Medicale, un specialist in Radiologie si Imagistica Medicala, un neurolog pentru Compartimentul Neurologie Pediatrica, doi psihiatri (unul pentru sectia Psihiatrie si unul pentru Centrul de Sanatate Mintala) si un medic primar nefrolog pentru Statia de Hemodializa.

Trebuie spus ca, potrivit metodologiei, depunerea dosarelor de catre medicii interesati se va face in termen de 15 zile de la data publicarii anuntului pe site-ul institutiei (23 aprilie), iar concursul va fi organizat in cel mult 90 de zile de la publicarea anuntului in revista Viata Medicala.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.