Serbarea Florilor, inca un argument al Vasluiului frumos

0
445

A IV-a editie a Serbarii Florilor, care a avut loc la acest sfarsit de saptamana, a adus mii de vasluieni in Centrul Civic al municipiului Vaslui pentru a admira si cumpara produsele muncii a peste 30 de producatori si comercianti de plante ornamentale si flori din intreaga tara. Cei mai multi dintre expozanti nu sunt la prima participare, dovada ca serbarea Florilor a intrat deja in traditie, iar evenimentul este asteptat an de an de vasluieni.

Sute de flori cu petale delicate, unele dintre ele exotice, aranjamente care incanta ochii si arbusti ornamentali au inundat la sfarsitul saptamanii trecute Centrul civic al muncipiului Vaslui, atragand mii de vasluieni, si nu numai, dornici de frumos. Vizitatorii au avut ocazia nu doar sa admire aceste frumuseti, dar si sa le cumpere si sa le duca acasa ori sa le ofere celor dragi, iar pasionatii de gradinarit au putut achizitiona bulbi, seminte, arbusti sau utilaje specifice activitatilor horticole si sa primeasca sfaturi de la specialisti. Nu a lipsit nici standul Asociatiei Producatorilor de Lavanda, elegatele produse prezentate acolo inundand zona cu parfumul unic, asa cum nu a lipsit standul Goscom Vaslui SA, societatea din subordinea Primariei care se ocupa de intretinerea si infrumusetarea spatiilor verzi din municipiu si datorita careia Parcul Copou si orasul au devenit faimoase in intreaga tara.

In acest an, in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor Vaslui au fost si 8 expozanti, institutii publice din tara, pe langa standurile primariilor Vaslui, Barlad si Husi remarcandu-se aranjamentele florale realizate de specialistii Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii „Razvan Angheluta” din Galati, ale Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, ori ale expozantilor din Ploiesti sai Pitesti. In fata Casei de Cultura, expozitia cu vanzare a celei de-a IV-a editie a Serbarii Florilor a adunat la start peste 30 de producatori din intreaga tara, chiar si din din Targu Mures sau Sibiu, dar si foarte multi producatori locali, inclusiv din comune, semn ca, in judetul Vaslui, arta horticulturii nu mai este de mult un secret.

Aceasta manifestare a devenit, iata, de traditie, dat fiind ca multi dintre expozanti revin an de an la Vaslui, stiind ca ne place frumosul! Ma bucur ca si vasluienii apreciaza cum se cuvine aceasta manifestare, ca oamenii vin, admira, cumpara si apreciaza florile. Cu aceasta ocazie, doresc sa raspund si la o intrebare referitoare la destinatia „frunzei” de la sediul primariei. Este o idee de-a noastra de a celebra si aminti de acest eveniment, dorim ca fiecare „petala” sa reprezinte o editie a Serbarii Florilor, iar expozantii care doresc sa contribuie cu plante la aceasta initiativa o pot face. Plantele respective vor fi sadite si ingrijite si vor reprezenta un remember al prezentei lor la Vaslui”, a declarat primarul Vasile Paval, la deschiderea celei de-a IV-a editie a Serbarii Florilor, Vaslui, 2019.

La randul sau, presedintele CJ, Dumitru Buzatu, prezent la eveniment, a tinut sa remarce: „Sper ca autoritatile publice din judet si din tara sa imprumute din experienta aceasta frumoasa si, de ce nu, sa o transpuna si la ei acasa, cu specii noi si aranjamente florale care de care mai frumoase. Vor putea astfel sa contrazica pe toti aceea care denigreaza acest judet si pe acesti oameni deosebiti, vasluienii, nu prin vorba, ci prin fapta, prin realizari si lucruri fumoase”.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.