Rugbistii de la Liceul Pedagogic, campioni nationali pentru a saptea oara!

Asa cum si-a propus inainte de ultima etapa a competitiei sportive, echipa de rugby a Liceului Pedagogic Ioan Popescu Barlad a cucerit cel de-al treilea titlu national consecutiv, respectiv al saptelea din ultimii 12 ani. Bucuria este cu atat mai mare cu cat performanta a fost reusita in orasul natal.

Etapa finala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (ONSS) la rugby super mixt s-a desfasurat intre 23-25 mai, pe baza sportiva a Clubului Sportiv Scolar Barlad, si a reunit cele mai bune echipe de rugby de la licee care au reprezentat opt regiuni geografice. Rugby super mixt reprezinta vechiul rugby tag, in care jucatorii poarta la mijloc o esarfa, si, in plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren sa fie si o fata. Ca si in 2017 si 2018, si in acest an, judetul Vaslui a fost reprezentat de echipa de rugby a Liceului Pedagogic Ioan Popescu Barlad, ce s-a calificat la nationala prin invingerea echipelor din celelalte judete ale Moldovei. De altfel, echipa barladeana de rugby a fost cea care a mai participat la 13 editii la etapa nationala.

Antrenata de profesorii Dan Tufaru si Valerian Pantiru, a devenit campioana nationala de sase ori (2008, 2009, 2013, 2014, 2017 si 2018), a obtinut sase medalii de argint si una de bronz. Si, pentru ca, in ultimii doi ani, au cucerit titlul national, si la aceasta editie au sperat la un nou trofeu atat antrenorii cat si sportivii. Cu atat mai mult cu cat au avut avantajul sustinerii de catre suporteri chiar in orasul natal. Dar s-au mobilizat exemplar si, dupa doua zile de meciuri, echipa barladeana a cucerit cupa. Este vorba despre elevii Ovidiu Neagu, desemnat jucatorul turneului, Fabian Bunu, Dragos Mihok, Vlad Balan, Ionut Dascalu, Alexandru Ichim, Sebastian Bogdan, Marius Zaharia, Marian Manole, Bianca Hututuc, Ramona Fotache si Paula Ursache.

Pe langa echipa liceenilor de la Pedagogic, in ultima faza a ONSS s-au intrecut echipele de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focsani (judet Vrancea), Colegiul National Nicolae Grigorescu Campina (judet Prahova), Colegiul Tehnologic Petrache Poenaru Balcesti (judet Valcea), Colegiul Tehnic Emanuel Ungureanu Timisoara (judet Timis), Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda (judet Cluj), Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Baia Mare (judet Maramures) si Colegiul Tehnic Dinicu Golescu Bucuresti (Bucuresti). Argintul a fost obtinut de echipa din Bucuresti, care a pierdut finala in fata barladenilor, iar bronzul de cea din judetul Valcea.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.