Rugbistii barladeni, in lupta pentru al saptelea aur national

Detinatoare a sase titluri de campioana nationala, echipa de rugby a Liceului Pedagogic Ioan Popescu Barlad va incerca si in acest an sa castige aurul national, dupa ce, in week-end, s-a calificat la etapa finala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (ONSS).

Pe data de 11 mai, terenul de sport al Clubului Sportiv Scolar Barlad a gazduit partidele de rugby super mixt din cadrul etapei zonale – regiunea Moldova Nord a ONSS. Rugby super mixt reprezinta vechiul rugby tag, in care jucatorii poarta la mijloc o esarfa, si, in plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren sa fie si o fata. Desi, teoretic, ar fi trebuit sa participe echipe din sase judete ale Moldovei (Botosani, Suceava, Iasi, Bacau, Neamt si Vaslui), la etapa regionala a competitiei sportive au luat parte doar patru echipe. Este vorba despre reprezentativele judetelor Vaslui, Iasi, Neamt si Botosani, care s-au calificat la faza regionala a ONSS in urma castigarii locului I la etapa judeteana.

Ca si in ultimii cinci ani, cand Vasluiul a fost reprezentat de echipa Liceului Pedagogic Ioan Popescu Barlad, si la aceasta editie, tot barladenii au obtinut locul I la etapa judeteana si au mers la cea regionala. Si, ca un deja-vu, in urma meciurilor disputate de rugbistii din cele patru judete, campioana Moldovei a fost desemnata tot echipa de la Liceul Pedagogic. Asa ca rugbistii barladeni vor reprezenta orasul si judetul la etapa nationala a ONSS, urmand sa se intreaca cu sportivi din celelalte sapte regiuni ale tarii. Intrucat, pana acum, liceenii de la Pedagogic au devenit vicecampioni nationali de sase ori si tot de atatea ori si campioni nationali (in 2008, 2009, 2013, 2014, 2017 si 2018), aceasta calificare era asteptata atat de sportivi cat si de antrenorii Dan Tufaru si Valerian Pantiru, care spera ca, si in 2019, sa repete performanta.

Felicitari echipei de rugby a Liceului Pedagogic Ioan Popescu Barlad pentru calificarea la faza finala a ONSS – licee si felicitari echipelor participante la faza zonala! Vrem sa reprezentam rugby-ul super mixt din Moldova asa cum am facut-o mereu, prin castigarea unei medalii, pentru ca avem obligatia de a ne apara titlul de campioni castigat in 2018!, a spus profesorul Dan Tufaru, antrenorul sportivilor.

Faza finala a ONSS va avea loc intre 23-25 mai, tot la Barlad.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.