Programul PNL pentru europarlamentare – seriozitate si competenta

0
318

Partidul National Liberal si-a lansat programul politic pentru alegerile europarlamentare intitulat „Profesionisti in Parlamentul European”. Este un program pentru o Romanie cu drepturi si beneficii depline in Uniunea Europeana, un veritabil program de guvernare europeana. Ofera o viziune completa, profesionista, in toate sectoarele importante.

Pro-european, realist si concret. „Programul este pro-european pentru ca noi, PNL, ne propunem continuarea procesului de consolidare a Uniunii Europene. Consideram ca o Romanie poate fi puternica doar in cadrul unei Uniuni Europene puternice. Este realist pentru ca tot ce ne-am asumat prin acest program electoral poate fi indeplinit si stim si cum sa facem asta. Un instrument esential prin care vom indeplini acest program este apartenenta PNL la cea mai puternica familie politica din Parlamentul European – Partidul Popular European. Este un program concret pentru ca propune lucruri concrete pentru toate categoriile sociale din Romania”, a declarat Siegfried Muresan, candidat PNL la europarlamentare si unul dintre initiatorii programului. 

Bazat pe modele liberale de succes. Programul PNL are la baza expertiza si rezultatele de succes ale europarlamentarilor si alesilor locali liberali in domeniul fondurilor europene. Administratiile liberale au facut pasi majori in aducerea oraselor si comunelor lor la standarde de viata occidentale. Rares Bogdan, candidatul din fruntea listei PNL: „Nu poti sa dezvolti o tara decat dezvoltand comunitatile locale si folosind banii europeni. Liberalii au reusit sa arate acest lucru la nivel local si judetean. In momentul in care romanii ne vor da votul, vom arata ca experienta acestor oameni se va transpune la nivel national”.

Romania in care sa iti placa sa traiesti: buget european (2021-2027) cel putin la nivelul celui anterior, simplificarea puternica a birocratiei fondurilor comunitare; bani europeni pentru constructia sau finalizarea lucrarilor la autostrazile Pitesti-Sibiu, Comarnic-Brasov, Targu Mures-Iasi-Ungheni; drumul expres Craiova-Pitesti; soseaua de centura a Capitalei; constructia si dotarea a trei spitale regionale pana in 2024; subventii marite pentru agricultori la nivelul mediu din UE; dublarea fondurilor europene pentru cadastrare; conectarea tuturor oraselor la reteaua de distributie a gazelor pana in 2024; reabilitarea termica a 500.000 de apartamente cu bani europeni; consolidarea tuturor cladirilor rezidentiale incadrate in clasa seismica I; promovarea brandurilor romanesti in UE; finantarea cu bani europeni a unui program de inovare pentru IMM-uri; digitalizarea completa a administratiei.

Viitor pentru copiii nostri: conectarea tuturor universitatilor si liceelor la internet de mare viteza, cu fonduri europene; redeschiderea scolilor de meserii dupa modelele de succes din Europa, inclusiv pentru domeniile digitale; 20.000 de burse Erasmus/an pentru studentii romani; 40.000 de bilete de tren gratis pentru tinerii romani care vor sa calatoreasca in Europa; crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare; granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academica;

Romania cu drepturi egale: apararea drepturilor cetatenilor romani din tara si diaspora in toata Uniunea Europeana; aceleasi standarde pentru produse si servicii in Uniunea Europeana;

Integrare suta la suta: romanii sa circule liber in toata Uniunea Europeana – integrarea in Spatiul Schengen, prioritate zero pentru europarlamentarii PNL; adoptarea monedei euro.

Ludovic Orban, presedintele PNL: „Pentru noi, un obiectiv fundamental este acela ca, intr-un timp cat mai scurt, venitul romanilor sa ajunga cat mai aproape de venitul mediul al Uniunii Europene, pentru ca, oriunde mergi, preturile s-au aliniat cat mai aproape de nivelul european. Or, noi trebuie sa generam acele politici economice, sigur, fructificand toate oportunitatile si avantajele pe care le avem de pe urma statutului de membru al Uniunii Europene, pentru a asigura dezvoltarea economica care sa le permita romanilor sa traiasca mai bine”.

MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.