NOAPTEA MUZEELOR 2019, LA MUZEELE DIN VASLUI

0
580

Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, in parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui si Primaria Municipiului Vaslui, invita si in acest an publicul la o serie de activitati cultural-artistice, in cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Activitatile vor avea loc in zilele de 18 si 19 mai 2019.

Programul activitatilor Muzeului „Stefan cel Mare” Vaslui

SAMBATA 18 MAI 2019

19:00 – 19:15 – Deschiderea oficiala a evenimentului NOAPTEA MUZEELOR 2019 la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, cu alocutiuni ale oficialitatilor si organizatorilor.

19:15 – 19:30 – Deschiderea Expozitiei permanente de Numismatica si Medalistica a Muzeului Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui.

19:30 – 20:00 – Trecerea in revista a trupei Asociatiei „Traditii Ostasesti” din Bucuresti, urmata de vernisajul Expozitiei cu obiecte de epoca ce apartin colectionarilor, membri ai Asociatiei „Traditii Ostasesti” Bucuresti. Vernisajul va avea loc in Sala „Arta” a muzeului.

20:00 – 21:00 – Program muzical cu microrecitaluri vocal-instrumentale, sustinute de tineri muzicieni din municipiul Vaslui. Participa:

– Asociatia „Duo Art Studio Parfeni&Trufia”, coordonata de prof. Galina Parfeni si prof. Adrian Trufia

Elevi coordonati de prof. Alexandru Ursu

Fanfara „Rotaria”, coordonata de prof. Eduard Bitu si Codrin Talmaciu

21:00 – 21:30 – Reconstituiri istorico-militare prezentate de Asociatia „Traditii Ostasesti” din Bucuresti

21:30 – 22:00 – Parada pe traseul Muzeu – Primarie – Centru Civic – Muzeu, cu torte, drapelul de lupta, arme, impreuna cu publicul vasluian.

Oferta de vizitare a Muzeului Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui cuprinde:

– Expozitiile permanente ale muzeului: Etnografie si Arta populara; Arheologie si istorie veche; Istorie Medievala; Istorie moderna si contemporana; Personalitati.

– Expozitia temporara „Spre o Romanei Intregita – marturii cartografice”, realizata in colaborare cu Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti, in sala „Arta” a muzeului.

Programul de vizitare a Muzeului Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui va fi prelungit special. Intrarea este libera.

DUMINICA, 19 MAI 2019

10:00 – 12:00 – Desfasurarea Programului Asociatiei „Traditii Ostasesti” din Bucuresti in fata cladirii muzeului: trecerea in revista a trupei asociatiei, darea raportului cu o scurta prezentare a drapelului de lupta, prezentari de uniforme si echipamente militare ale

Armatei Romane din Primul Razboi Mondial, manuiri de arme si alte demonstratii specifice.

Program variat si la muzeul barladean

De multi ani, si muzeul barladean participa la aceasta frumoasa sarbatoare a stiintei, artei si creatiei. Si in acest an publicul interesat va putea vizita expozitiile permanente, respectiv expozitiile de arheologie-istorie, arta, ambele gazduite la sediul central, expozitia dedicata sculptorului Marcel Guguianu, precum si expozitiile gazduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozitiile de numismatica, personalitati barladene si stiintele naturii). In aceasta din urma locatie publicul va avea posibilitatea de a vizita si expozitia temporara, „Retrospectiva unei lumi apuse. Fotografii si aparate de fotografiat”.

Sambata, 18 mai, va avea loc o Serata muzeala sub genericul „Poveste in rama”. Evenimentul se va desfasura la sediul muzeului din strada Republicii 235 (BASA), cu incepere de la ora 18.00, si este destinat indeosebi copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani. La ora 19.30, la sediul central al institutiei, va avea loc vernisajul expozitiei „(R)evolutie personala”, a pictorului barladean Nelu Gradeanu. La ora 20.30, la Pavilionul expozitional Marcel Guguianu, publicul meloman este invitat la un concert – conferinta, desfasurate sub genericul „Oedipe – pe intelesul tuturor”, sustinute de baritonul Stefan Ignat, prim solist al Operei Romane si pianista Vasilica Stoiciu Frunza. Incepand cu ora 21.00, publicul interesat va putea face observatii astronomice cu ajutorul telescoapelor din dotarea institutiei.

Programul de vizitare, al expozitiilor permanente si temporare, gazduite in cele trei locatii va incepe la ora 20.00 si se va incheia la ora 01.00. Intrarea libera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.