Motociclistele din Barlad participa la stafeta internationala Women Riders World Relay

0
1929

Trei dintre motociclistele din Barlad vor lua parte, in acest week-end, la Women Riders World Relay (WRWR), singura stafeta moto exclusiv feminina organizata la nivel mondial. Acestea se vor alatura celorlalte participante pe doua roti motorizate din Nordul Moldovei, urmand sa se deplaseze pana la Ruse, Bulgaria, unde stafeta va fi predata motociclistelor care vor lua calea Greciei.

In premiera, divizia din Romania a Asociatiei Internationale a Femeilor Motocicliste (Women International Motorcycle Association – WIMA) sustine, organizeaza si participa activ la desfasurarea in Romania, intre 31 mai – 1 iunie, a stafetei Women Riders World Relay (WRWR). Vorbim despre singura stafeta moto exclusiv feminina organizata la nivel mondial, initiata in Marea Britanie in 2018, ce consta in transmiterea pe motociclete a unei stafete in jurul lumii, pe toate continentele.

Obiectivul evenimentului WRWR este acela de a creste nivelul de constientizare in ceea ce priveste prezenta in trafic a unui numar din ce in ce mai mare de motocicliste, dar si de a semnala industriei motociclismului interesul sporit al femeilor pentru alegerea acestui mijloc de deplasare si, totodata, stil de viata la nivel global. In total, circa 15.000 de motocicliste din peste 80 de tari au aderat la o viziune comuna: motociclismul ne uneste, motociclismul ne provoaca.

Stafeta WRWR a debutat pe 27 februarie, in Scotia, si, de atunci, a traversat Marea Britanie, Franta, Portugalia, Spania, Italia, Slovenia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, Austria, Liechtenstein, Elvetia, Germania, Luxemburg, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia,

Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Belarus, etc.

Pe durata traseului din Romania, stafeta purtata de motociclistele romance va poposi la Cetatea de Scaun a Sucevei, in Barlad si la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Stafeta va fi preluata la 31 mai de motociclistele romance de la echipa de motocicliste din Ucraina, in zona Radauti Suceava, si va fi purtata spre capitala, cu o oprire de o noapte la Barlad, unde grupului i se mai adauga trei fete pe motoare. Acestea sunt Alina Macovei, Sorana Chiru si Andreea Taga. Ulterior, pe 1 iunie, ea va fi predata la Ruse echipei de motocicliste din Bulgaria si va lua calea Greciei, de unde va fi transmisa in Turcia. In continuare, stafeta WRWR va trece prin tarile din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia si Noua Zeelenda, Canada, Statele Unite ale Americii, America de Sud, iar la sfarsitul anului va ajunge in Africa. Finalul evenimentului WRWR va fi marcat in ianuarie 2020 in Emiratele Arabe Unite”, ne-a declarat Sorana Chiru, reprezentanta WIMA – WRWR in Barlad.

Potrivit acesteia, in seara cand grupul de motocicliste romance se afla la Barlad, respectiv pe 31 mai, la ora 19.00, va fi organizata o conferinta de presa, in cadrul careia vor putea fi oferite mai multe informatii despre eveniment.

Pentru noi, WRWR aduce mai multe bucurii: participam si reprezentam Romania la un eveniment international pe doua roti, ne imprietenim, colaboram, deschidem «granitele» catre si dinspre vecinele noastre motocicliste – cu care vom si calatori pe cateva sectiuni de drum – si purtam stafeta impreuna. Cele circa 20 de romance motocicliste – «gardieni» ai stafetei – sunt membre ale diviziei WIMA din Romania si vor traversa tara impreuna cu ambasadoarea Ucrainei si reprezentante din Canada si Australia. Evenimentul poate fi privit ca o «fratie» a fetelor pe doua doua roti din inteaga lume, promovand curajul, aventura, unitatea si pasiunea comuna pentru motociclete intr-un eveniment fara precedent, motivant si inspirational in acelasi timp”, a precizat Luiza Gojol, ambasador WRWR in Romania si membra a WIMA Romania.

Trebuie spus ca WIMA a fost fondata in anii ’50 si este prezenta in peste 30 de tari de pe sase continente.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.