Liceenii de la Pedagogic Barlad, premiul I la Olimpiada Nationala a Animatorilor

0
521

Dupa ce, la inceputul lunii, patru dintre elevii Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Barlad au obtinut premii si mentiuni la faza nationala a Olimpiadei de Pedagogie – Psihologie, zilele trecute, un echipaj format din trei elevi a fost distins cu premiul I la faza nationala a Olimpiadei Animatorilor.

In intervalul 8-12 mai, trei dintre elevii care frecventeaza cursurile Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Barlad au revenit de la Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, unde s-a desfasurat Olimpiada Nationala a Animatorilor cu premiul I. Concret, echipajul format din elevii Stefan Enache (clasa a XI-a P1), Larisa Ioana Oprea (clasa a XI-a P1) si Maria Magdalena Rusu (clasa a XI-a P1), coordonat de profesoarele Daniela Marinescu si Mihaela Alina Nastase, au avut cea mai buna prestatie la sectiunea Divertisment si au fost rasplatiti cu marele premiu. Cu atat mai mult cu cat elevii au obtinut punctajul maxim de 100 de puncte la prezentarea proiectului „Senzo – Bucuria”, moment rar intalnit in istoria olimpiadei.

Potrivit regulamentului, aceasta olimpiada se adreseaza liceelor pedagogice si valorifica competentele elevilor de a organiza si desfasura activitati cu grupuri mari si de a le insufla buna dispozitie, dezvoltandu-le in acelasi timp o serie de abilitati personale si sociale. Participarea la olimpiada presupune parcurgerea a doua probe: proba A, in care elevii prezinta un proiect de activitate desfasurata pe parcursul anului scolar in curs, si proba B, in care elevii extrag un joc si il desfasoara cu grupul de beneficiari, respectand o multitudine de criterii.

Ne amintim cu siguranta Targul «Senzo – Bucuria», desfasurat pe 31 martie 2019, in Gradina Publica Barlad, care a adus zambete catorva sute de barladeni. Multumim pe aceasta cale tuturor elevilor si profesorilor care s-au implicat in desfasurarea acestei activitati care a presupus pregatirea foarte multor materiale. Si la proba practica elevii liceului nostru s-au descurcat de minune, astfel incat au fost primii in clasament. Mai mult decat atat, elevul Stefan Enache a primit si premiul animatorului de elita, deoarece s-a remarcat prin calitatile sale – capacitate de comunicare cu grupul, abilitati de antrenare si mobilizare a participantilor, bun orator, etc. Ii felicitam pe cei trei elevi pentru eforturile uriase pe care le-au depus in pregatirea lor pentru aceasta frumoasa olimpiada, dar si pentru calitatile pe care si le-au dezvoltat si le-au manifestat din plin!”, ne-a declarat prof. dr. Daniela Marinescu, directorul adjunct al Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Barlad.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.