Liceanul cutitar ar putea fi pus in libertate!

0
893

Andrei Valentin Trofin, liceanul care, luna trecuta, a ranit grav trei tineri intr-o altercatie produsa la iesirea de la cursuri, ar putea fi eliberat din arestul preventiv, au decis luni judecatorii Tribunalului Vaslui. Asta pentru ca procurorii din cadrul parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui ar fi depus prea tarziu propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive luata asupra tanarului, care este acuzat de tentativa de omor calificat! Singura posibilitate ca tanarul sa ramana in arest ar fi succesul unei eventuale contestatii depuse la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi.

Luna trecuta, pe 17 aprilie, dupa iesirea de la ore, trei elevi din Valeni care invata la un liceu vasluian, cu varste de 15 si 16 ani, au fost injunghiati de un alt elev, de 17 ani, la iesirea de la ore, in timp ce se deplasau pe strada Traian din municipiul Vaslui. Scena era parca desprinsa din filmele cu gangsteri, cu agresorul fluturand cutitul si lovind la intamplare, iar victimele sangerand abundent, una dintre ele fiind lovita chiar pe trecerea de pietoni, in timp ce incerca sa fuga. Ulterior, agresorul a fugit de la locul faptei, dar s-a predat autoritatilor o ora mai tarziu. Cele trei victime au ajuns la spital cu multiple plagi taiate, care, considera medicii, le-ar fi pus viata in pericol. Se poate spune ca, cel putin intr-un caz, au avut noroc, unele lovituri fiind atenuate sau oprite de ghizdanele pe care le aveau in spate.

Agresorul, Andrei Valentin Trofin, din Feresti, elev in clasa a XI-a la Liceul “Stefan Procopiu” din Vaslui, a fost retinut si, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatia de tentativa de omor calificat, in ciuda faptului ca acesta a declarat atat in fata anchetatorilor, cat si a judecatorilor, ca ar fi lovit „de frica”, in legitima aparare. Baiatul a povestit ca, de ceva vreme, era tinta agresiunilor atat verbale, cat si fizice, a unui grup de elevi din care faceau parte si cele trei victime. Din aceasta cauza, sustine Trofin, a ajuns sa poarte cutit la el, seara respectiva fiind doar a doua ocazie cand a mers inarmat la scoala. Pe 17 aprilie, la iesirea de la ore, sustine agresorul, ar fi vazut grupul respectiv care-l astepta in statia de autobuz si a preferat sa-i evite, continuandu-si drumul. A fost insa ajuns din urma si, speriat, a scos cutitul si a lovit!

Andrei Valentin Trofin este in continuare cercetat, deocamdata in stare de arest preventiv, prelungirea acestei masuri fiind supusa aprobarii judecatorilor luni, 13 mai. Surpriza, insa, Tribunalul Vaslui a respins cererea procurorilor: “In temeiul art. 268 alin. 1 raportat la art. 235 alin. 1 Cod procedura penala, constata decaderea Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui din dreptul de a formula propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive si, implicit, Constata nulitatatea propunerii din data de 10.05.2019 de prelungire a arestarii preventive a inculpatului TROFIN Andrei-Valentin, cercetat pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat”. Practic, judecatorii au considerat ca procurorii ar fi depus prea tarziu cererea de prelungire a arestarii respective, cerere care ar fi trebuit inregistrata cu cel putin 5 zile inaintea expirarii masurii preventive.

In aceste conditii, daca procurorii nu vor avea castig de cauza la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi, acolo unde pot depune contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntarea deciziei Tribunalului Vaslui, Andrei Valentin Trofin ar putea fi pus in libertate!

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.