Gimnastele CSS Barlad, 11 medalii la Cupa Andreea Raducan

Nu mai putin de 11 medalii, dintre care sase de aur, au castigat gimnastele de 9 si 10 ani din cadrul CSS Barlad, la cea de-a IX-a editie a Cupei Andreea Raducan. Evident, cele mai importante sunt aurul cu echipa de Nivel 1, precum si aurul si argintul la individual compus la cele doua categorii, care atesta ca viitoarele campioane stapanesc toate cele patru aparate.

Pe 4-5 mai, Barladul a devenit polul gimnasticii artistice feminine pentru copii, intrucat sala de sport a Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din localitate a gazduit cea de-a IX-a editie a Cupei Andreea Raducan Barlad. Au participat 110 gimnaste, de la 12 cluburi din tara: CSS Barlad, CS Dinamo Bucuresti, CSS Focsani, CS Farul Constanta, CS Petrolul Ploiesti, CSM Arad, SCM Bacau, CSM Onesti etc.

Competitia sportiva s-a adresat doar gimnastelor din categoria Junioare 3 Nivel 1 (9 ani) si Junioare 3 Nivel 2 (10 ani). Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad a inscris in concurs sapte sportive, respectiv Florentina Trica, Ana Maria Necula, Ariana Stefania Olaru si Anastasia Dumitrasc, in varsta de 9 ani, si Beatrice Irimescu, Amalia Balan si Andra Donose, in varsta de 10 ani. Toate sunt antrenate de profesorii Ana Maria Iordache, Liviu Iordache, Paula Fotache si George Crupenschi.

In prima zi de concurs, au evoluat fetitele de 10 ani, de la categoria Junioare 3 Nivel 2, iar la final sportivele din Barlad si-au imbogatit palmaresul cu cinci noi medalii. Astfel, la individual compus, Beatrice Irimescu a obtinut aurul, in timp ce Andra Donose a luat bronzul. La finalele pe aparate, aceeasi Beatrice Irimescu a obtinut aur la barna si paralele, iar Andra Donose a luat bronzul la sol.

In cea de-a doua zi de concurs, s-au intrecut fetitele de 9 ani, de la categoria Junioare 3 Nivel 1. De aceasta data, barladencele au saltat sase medalii, prima fiind cea de aur cucerita in concursul pe echipe, iar a doua de argint la individual compus, obtinuta de Florentina Trica, ce s-a descurcat de minune la toate cele patru aparate. Iar la finalele pe aparate, aceeasi Florentina Trica a luat aurul la barna si sarituri si argintul la paralele si sol.

Spre deosebire de anii precedenti, cand era organizata o singura festivitate de premiere la finele celor doua zile de concurs, de aceasta data, cele mai bune sportive au fost premiate chiar in ziua in care au concurat. Ca de fiecare data, cea care s-a implicat in toate detaliile organizarii competitiei, in speta campioana olimpica la Sidney (Australia), Andreea Raducan, a fost si maestra de ceremonii, care le-a inmanat tuturor fetitelor sacose cu produse de cosmetica si alte surprize din partea unor sponsori. Iar la premierea propriu-zisa, tot Andreea Raducan, insa ajutata si de reprezentanti ai unor sponsori, a fost cea care a condus festivitatea, daruind medaliile, diplomele, cupele si plicurile cu bani micutelor gimnaste urcate pe podium. La final, tuturor sportivelor le-a urat rezultate cat mai bune la competitiile urmatoare. Trebuie spus ca municipalitatea a pus la bataie 5.000 de lei pentru premierea castigatoarelor.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.