Gimnastele Barladului, 28 de medalii la Campionatul National de la Buzau, din care zece de aur!

0
1013

• Gimnastele de 9-12 ani din cadrul CSS Barlad au adus acasa nu mai putin de 28 de medalii de la Campionatul national al cluburilor sportive scolare, de la Buzau, dintre care zece sunt de aur. La aceasta editie, s-a remarcat Andra Donose, sportiva cucerind patru titluri nationale la individual compus, sarituri, paralele si sol, dar si Amalia Puflea, care a obtinut aurul la individual compus, sarituri si paralele, respectiv argint la barna si sol.

De ani buni, Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad face cinste orasului prin rezultatele obtinute la concursurile nationale, fie ca e vorba de rugby, atletism sau gimnastica. Si la fel s-a intamplat si saptamana trecuta, cand institutia a reprezentat cu succes Barladul la o importanta competitie de gimnastica. Este vorba despre Campionatul national al cluburilor sportive scolare, desfasurat la Buzau (22-25 aprilie), unde s-a prezentat cu 11 gimnaste (categoriile Junioare 3 Nivel 1 – 9 ani, Junioare 3 Nivel 2 – 10 ani, Junioare 2 Nivel 3 – 11 ani, Junioare 2 Nivel 4 – 12 ani) si a revenit acasa cu un total de 26 de medalii, dintre care noua din aur. La competitie, micutele barladence au concurat impotriva unor sportive legitimate la cluburi cu traditie in gimnastica, precum CSS „Dinamo” Bucuresti, CSS „Gimnastica” Focsani, CSS Buzau, CSS „Steaua” Bucuresti, CSS Onesti, etc.
Astfel, la categoria Junioare 3 Nivel 1 (9 ani), sportivele Florentina Trica, Ana Maria Necula, Ariana Stefania Olaru si Anastasia Dumitrasc au obtinut titlul national cu echipa, clasandu-se inaintea sportivelor de la CSS „Steaua” Bucuresti si CSS Focsani. La sol, Florentina Trica a reusit sa obtina tot aurul, la individual compus si la paralele – argint, iar la sarituri si la barna – bronz. Nu in ultimul rand, Anastasia Dumitrasc a luat bronz la sol si sarituri, iar Ariana Olaru – bronz la paralele.
Si la categoria Junioare 3 Nivel 2 (10 ani), gimnastele din Barlad au avut o prestatie foarte buna, insa au concurat doar la individual compus si in finalele pe aparate. Astfel, Andra Donose a facut un concurs perfect, reusind sa cucereasca titlul de campioana nationala la individual compus, sarituri, paralele si sol, iar Beatrice Irimescu a cucerit titlul la sol, argintul la individual compus si barna si bronzul la sarituri si paralele. Din pacate, Amalia Balan a avut o zi proasta si nu a reusit sa prinda podiumul.
Si fetitele din categoria de varsta Junioare 2 Nivel 3 (11 ani) s-au impus si au reusit sa contribuie la imbogatirea palmaresului clubului barladean. Concret, Ilinca Balan, Anastasia Balaur si Bianca Balan au cucerit titlul de vicecampioane cu echipa, in timp ce Anastasia Balaur a luat bronzul la sarituri, paralele si sol, iar Bianca Balan tot bronz, insa la barna.
Nu in ultimul rand, categoria de varsta Junioare 2 Nivel 4 (12 ani) a fost reprezentata doar de gimnasta Amalia Puflea, care, din octombrie 2018, face parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ), respectiv din lotul national de junioare ce se pregateste la Deva, judetul Hunedoara. Aceasta a cucerit medalia de aur si titlul de campioana nationala la individual compus, sarituri si paralele, respectiv medalia de argint la barna si sol.
Trebuie spus ca rezulattele obtinute de micutele gimnaste se datoreaza eforturilor depuse de profesorii Ana Maria Iordache, Liviu Iordache si George Crupenschi, care isi petrec, zilnic, ore bune in sala de antrenamente. De altfel, la Buzau, fetitele au fost insotite de cei trei antrenori.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.