Etapa nationala a concursului „Limba romana este patria mea”, un omagiu adus Limbii romane

0
428

Si in acest an, etapa nationala, ultima, a Concursului National „Limba romana este patria mea” a adus la Vaslui, la Scoala Generala „Mihail Sadoveanu”, in jur de 100 de elevi din opt judete ale tarii, hotarati sa arate ca si-au insusit normele ortografice, ca au imaginatie si maiestrie artistica.

Etapa nationala a celei de-a XI-a editii a Concursului National de ortografie „Limba romana este patria mea” a fost, ca de obicei, o reusita atat din punctul de vedere al organizarii, cat si al prezentei micilor concurenti, in jur de 100 de elevi, din opt judete ale tarii, fiind prezenti, sambata, 18 mai, la Scoala Generala „Mihail Sadoveanu” Vaslui. Spre deosebire de etapele anterioare, in cadrul carora s-a putut participa si online, acum, participarea elevilor a fost exclusiv directa. Meritele pentru organizarea fara cusur a ultimei etape apartin, in egala masura, conducerii unitatii de invatamant vasluiene si celor doua invatatoare, Mariana Huiban si Emilia Barzu, care au initiat, cu 11 ani in urma, acest concurs national, care si-a consolidat astfel locul in Calendarul Activitatilor Educative Nationale aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Subiectele, deloc dificile in opinia noastra, au urmarit in primul rand sa evidentieze insusirea de catre elevi a normelor ortografice ale limbii, conform noului Dictionar Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane, sa le puna in valoare maiestria artistica si imaginatia”, a declarata invatatoarea Mariana Huiban, organizatorul concursului.

Romeo Cretu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.