Elevii vasluieni, cei mai buni din tara la tehnologia informatiilor!

Noua din cei zece elevi vasluieni participanti la Olimpiada Nationala de Tehnologia Informatiei, desfasurata in perioada 16 – 19 mai, la Arad, s-au intors acasa cu medalii, 5 de argint si 4 de bronz. Performanta ii claseaza pe vasluieni pe primul loc in topul judetelor, asta dupa ce rezultatele inregistrate la faza finala a aceleiasi Olimpiade anul trecut au dus practic la dublarea numarului de elevi vasluieni participanti, in acest an.

Tehnologia informatieisau Tehnologia informatiei si a comunicatiilor, abreviat cel mai adesea IT, TI, respectiv, TIC, este tehnologia necesara pentru prelucrarea, procurarea, procesarea, stocarea, convertirea si transmiterea informatiei, in particular prin folosirea calculatoarelor electronice. Tehnologia informatiei gaseste aplicare pe multiple domenii legate de date si informatii, inclusivlimbaje de programare sau structuri dedate,fiind considerate ca facand parte din largul domeniu IT toate elementele care prelucreaza, intr-un fel sau altul, date, informatii sau cunostinte. In acest domeniu activeaza asa numitii IT-isti, specialisti la mare cautare si cu salarii pe masura.

De cativa ani, liceenii vasluieni reusesc rezultate excelente la concursurile scolare de profil, in ciuda faptului ca in judet nu exista nici un liceu de informatica, ci doar asemenea sectii, atat in cadrul liceelor teoretice, cat si tehnologice. Si in acest an, rezultatele obtinute la Olimpiada Nationala de Tehnologia Informatiei sunt excelente, cu atat mai mult cu cat, pe langa faptul ca 9 din cei 10 liceeni participanti la aceasta faza a competitiei s-au intors acasa cu premii, punctajul lor a facut ca Vasluiul sa se situeze pe primul loc intre toate judetele. Asta in conditiile in care la concursul desfasurat la Arad in perioada 16 – 19 mai, au participat peste 360 de concurenti, unii dintre ei de la licee de informatica de renume din tara.

Iata laureatii: la sectiunea de tehnologia Informatiilor si comunicarii, clasa a IX-a, Danuta Dumitrita Rotaru, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din Vaslui – medalie de argint, iar Adrian Visan, de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Barlad, cu cele 48 de puncte obtinute a ratat de putin medalia de bronz, performanta sa contribuind insa la clasarea pe locul I a delegatiei vasluiene. La clasa a X-a, Vlad Stefan Parvana, de la Colegiul National Cuza Voda din Husi a castigat medalia de argint, la clasa a XI-a, avem 3 laureati: Ovidiu Catarama, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din Vaslui, medalie de argint, si Alexandru Iordache, de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Barlad, si Catalin Florin Roman, de la Liceul Tehnologic Stefan Procopiu din Vaslui, medalii de bronz, in timp ce, la clasa a XII-a, Tiberiu Maxim, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din Vaslui a reusit sa castige medalia de argint. La sectiunea programare, C#, toti cei trei elevi vasluieni calificati au castigat premii, Andrei Georgiani Tapalaru, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din Vaslui, si Tudor Micu, de la Colegiul National Gh. Rosca Codreanu din Barlad, medalii de argint, in timp ce Tudor Vieru, tot de la Racovita Vaslui, medalia de bronz. Este practic cel mai bun rezultat al tinerilor informaticieni vasluieni de la ultimele editii ale acestei Olimpiade, si este, daca vreti, o incununare a muncii lor si a profesorilor indrumatori care, la randu-le, merita toate felicitarile. In acelasi timp, aceste rezultate, completate de cele obtinute si la alte concursuri de profil, demonstraza inca o data valoarea si seriozitatea invatamantului vasluian si a scolii vasluiene de informatica, in crestere de la an la an, a declarat Lidia Rascanu, inspector scolar de informatica din cadrul ISJ Vaslui.

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.