Doua barladence, o negresteanca si o huseanca, mentiuni la nationala de Religie

Rezultate frumoase obtinute de reprezentantii judetului Vaslui la editia din acest an a olimpiadei nationale de Religie, desfasurata la Oradea. Patru din cei noua elevi participanti, respectiv doua barladence, o negresteanca si o huseanca, au revenit acasa cu cate o mentiune.

In perioada 1-5 mai, Oradea a gazduit faza nationala a olimpiadei de Religie, judetul Vaslui fiind reprezentat de noua elevi care s-au calificat in urma rezultatelor obtinute la etapa judeteana. Ca noutate, in acest an, competitia scolara s-a adresat si claselor a V-a si a VI-a, pentru care s-au acordat locuri suplimentare. Patru dintre reprezentantii vasluieni au fost distinsi cu cate o mentiune. Este vorba despre Alexandra Drestaru, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Iorgu Radu Barlad (prof. indrumator Jenica Bodea); Ionela Chiriac, eleva in clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga Negresti (prof. Daniela Pandele); Georgiana Hutuleac, eleva inclasa a XII-ala Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu Barlad (prof. Gabriela Giusca); Lorena Gabriela Pandelea, eleva in clasa a X-a la Colegiul National Cuza Voda Husi (prof. Catalin Stefan Rotaras).

Festivitatea de premiere a avut loc sambata, 4 mai, la Catedrala Episcopala Invierea Domnului din Oradea, in prezenta Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Dintre membrii prezidiului care i-a premiat pe elevi au facut parte: Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei – presedinte de onoare, Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Meghesan – presedinte, Conf. Univ. Dr. Vasile Timis – presedinte executiv, Romeo Mosoiu – consilier de stat in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, Alexandru Cutchi – inspector patriarhal in cadrul Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane si Codruta Bogdan – inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor.

De mentionat ca, la nivel national, au participat la faza nationala nu mai putin de 601 elevi, dintre care 112 au obtinut premii si mentiuni, iar alti 47 au fost rasplatiti cu premii speciale. Premiile au constat atat in carti cu continut teologic, tiparite la Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane si oferite de Patriarhia Romana, cat si in sume de bani oferite de Ministerul Educatiei Nationale. De asemenea, Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oferit din partea Episcopiei Oradiei 47 de premii speciale Episcop Roman Ciorogariu si bani.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.