Doi canotori din judet, la Cupa Mondiala din Bulgaria

Campionul european Alexandru Tanasa si vicecampioana europeana Iuliana Buhus, in speta canotorii de 20 de ani, din comuna Arsura, respectiv 23 de ani, din Alexandru Vlahuta, vor vasli in probele de masculin opt plus unu (M8+) si feminin dublu rame (W2-) din cadrul Cupei Mondiale I, ce va avea loc la Plovdiv, Bulgaria.

In perioada 10-12 mai, raul Maritsa (Meri), care traverseaza localitatea Plovdiv, din Bulgaria, va gazdui cea de-a doua competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Cupa Mondiala I. Evident, vor participa echipaje din numeroase tari din lume, Romania urmand sa inscrie echipaje pe mai multe probe, respectiv masculin dublu vasle (M2x), masculin patru rame (M4-), masculin patru vasle (M4x), masculin opt plus unu (M8A), feminin dublu vasle categoria usoara (LW2x), feminin dublu rame (W2-) si feminin patru rame (W4-). Delegatia Romaniei va pleca chiar astazi spre Bulgaria.

Judetul Vaslui va fi reprezentat de doi sportivi, in speta canotorul Andrei-Alexandru Tanasa (20 ani), originar din comuna Arsura, dar in prezent legitimat la CSA Steaua Bucuresti, si canotoarea Iuliana Buhus (23 ani), ce provine din comuna Alexandru Vlahuta, dar este legitimata la CS Dinamo Bucuresti. Cei doi sunt componenti ai loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, Andrei-Alexandru Tanasa va face echipa cu alti sapte sportivi din tara, alaturi de care va concura in proba de opt plus unu masculin (M8+), pe distanta de 2.000 metri. Este vorba despre George Catruna, Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Bogdan Baitoc, Andrei Cornea, Cristi Hirgau si Florin Stefan. Iar Iuliana Buhus va vasli intr-o barca alaturi de o singura colega, respectiv Alina Pop, in proba de dublu rame feminin (W2-), pe aceeasi distanta.

De mentionat ca, in 2018, Andrei-Alexandru Tanasa a concurat tot in proba de M8+ si a cucerit titlul continental in cadrul Campionatului European de Tineret U23 din Brest (Belarus). Iuliana Buhus, care a concurat in proba de W4- (patru rame fara carmaci) la categoria Senioare a cucerit titlul de vicecampioana europeana la Campionatul European de Seniori din Glasgow (Scotia).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.