Daniel Olteanu (ALDE)” «Producatorii autohtoni trebuie sa aiba parte de aceleasi beneficii de care se bucura restul fermierilor europeni»

1
663

Subventiile agricole reprezinta un subiect de interes pentru micii producatori din judetul Vaslui, iar prioritatea reprezentantilor ALDE in Parlamentul European este ca plata acestor subventii sa se faca in mod egal la nivelul intregii Uniuni Europene, fara discriminare pe criterii legate de cetatenie.

Asta sustine presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu, dupa ce a stat de vorba, in ultimele saptamani, cu mai multi agricultori vasluieni care contribuie, prin munca lor, la aprovizionarea pietelor si targurilor din judet si din tara cu produse sanatoase, „fabricate in Romania”. «Sunt unul dintre cei care cauta sa cumpere produse autohtone, atat in piata, cat si in hypermaket, de la fructe, legume si zarzavaturi, pana la produse lactate, din carne sau produse apicole. Toate au gustul de odinioara, iar asta inseamna munca. Cei care au grija ca noi sa avem produse locale sanatoase trebuie sa fie sprijiniti sa-si primeasca drepturile. Ma refer, in primul rand, la tratament corect, adica egal cu acela de care beneficiaza ceilalti fermieri europeni. ALDE si-a asumat ca tema prioritara o Uniune Europeana fara discriminare, inclusiv in domeniul agricol. Daca ne dorim ca produsele romanesti sa fie cu adevarat competitive pe piata europeana trebuie sa ne asiguram inainte de toate ca producatorii autohtoni au parte de aceleasi beneficii de care se bucura restul agricultorilor din Europa», a spus Daniel Olteanu.

Presedintele ALDE Vaslui a subliniat ca partidul pe care il reprezinta are un sustinator important al temei eliminarii dublului standard in Parlamentul de la Bruxelles, in persoana europarlamentarului Norica Nicolai, care a fost recent oaspetele Filialei Judetene. «Doamna Norica Nicolai, pe care am insotit-o sambata la cumparaturi, alaturi de colegii mei de la Organizatia ALDE Barlad, a aflat direct de la producatorii locali ce ii preocupa pe acestia si ce nevoi au pentru a rezista concurentei de pe piata. E important sa cumparam ceea ce e „fabricat in Romania”, dar si mai important este sa le cream micilor producatori conditiile sa se asocieze si sa aiba resurse pentru fabricute sau depozite pentru pastrarea marfurilor. O solutie sunt si subventiile agricole, care trebuie sa fie unele corecte, sa ii determine pe cei care le primesc sa nu faca rabat de la calitate in niciuna dintre etapele prin care trece un produs sanatos, pana sa ajunga pe masa noastra” de la calitatea soiului la calitatea utilajelor folosite. Toti producatorii romani, inclusiv cei din judetul Vaslui, trebuie sa primeasca subventii egale cu cele care li se acorda agricultorilor din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Nici mai mult, nici mai putin, chiar daca uneori e vorba de costuri de productie diferite, pentru ca zeci de ani de decalaj nu se recupereaza in cativa ani, dar nici nu mai e mult», a mai spus Daniel Olteanu.

Deputatul ALDE spera ca discutiile cu privire la standardele duble sa ii faca pe cat mai multi romani sa constientizeze faptul ca nu sunt mai prejos decat alti europeni si ca, prin reprezentantii pe care ii trimit la Bruxelles, in Parlamentul European, pot cere sa beneficieze de aceleasi drepturi, pentru ca respecta aceleasi obligatii care le sunt impuse si celorlalte state membre UE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.