Ciclistii din Barlad, aur si bronz la „Maratonul Vinului”

0
788

Cei doi ciclisti din Barlad care au luat parte, in week-end, la „Maratonul Vinului”, singura competitie mountain bike cu scop caritabil din tara, au terminat cursa printre primii. In timp ce unul a obtinut medalie de aur, celalalt a plecat acasa cu bronzul, fiecare la categoria la care au pedalat.

Cea de-a noua editie a competitiei sportive „Maratonul Vinului” (MARVIN), primul concurs de mountain bike cu scop caritabil din Romania, organizata de BikeXpert Racing Team, s-a desfasurat pe 11 mai. Concursul s-a adresat biciclistilor care pedaleaza pe teren accidentat indiferent de varsta si de nivelul de pregatire, si a avut loc in localitatea Urlati, judetul Prahova, printre dealurile, podgoriile si cramele din zona.

MARVIN s-a desfasurat pe mai multe distante: 4 kilometri, 10 kilometri, 18 kilometri, 31 kilometri si 51 kilometri. La cursa de sambata au luat startul circa 1.100 ciclisti de toate varstele, Alfa Club Ciclism Barlad inscriind patru membri, respectiv Iulian Istrate (categoria 40-49 ani), Adrian Prisecaru (30-39 ani), Ciprian Hanganu (30-39 ani) si Ioan Stoian (peste 50 ani), toti optand pentru traseul de 31 kilometri (doua tururi). In final, doar primii doi dintre ai au luat startul cursei.

Barladenii au reusit sa pedaleze suficient de rapid incat sa se claseze printre cei mai buni concurenti la categoria de varsta la care au participat, in ciuda faptului ca terenul accidentat le-a cam dat batai de cap. Astfel, la categoria de varsta 30-39 ani, Adrian Prisecaru a trecut linia de sosire al treilea, scotand un timp de 1:12.23 si castigand in prima faza medalia de bronz. Ulterior, s-a aflat ca cei care primisera aurul si argintul au abandonat cursa si au trecut prin punctul de control fara sa anunte abandonul, asa ca au fost luati in calcul. Asa ca, in final, Prisecaru a fost desemnat ocupantul locului I si castigatorul medaliei de aur. Deloc surprinzator, si la categoria 40-49 ani, Iulian Istrate a urcat pe podium, insa pe pozitia a treia a podiumului, fiind rasplatit cu bronz pentru prestatia sa (timp scos 1:17.13).

Potrivit organizatorilor, „Maratonul Vinului” a dorit sa imbine promovarea ciclismului ca stil de viata sanatos si ecologic cu actiunea caritabila, donand o parte din profitul obtinut de pe urma evenimentului Fundatiei „Bucuria Ajutorului” din Urlati.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.