Capela din cadrul DGASPC va fi sfintita

0
445

Joi, 16 mai, incepand cu ora 9.00, Capela cu hramul „Sf. Mare Mucenic Tamaduitor Pantelimon si Sfantul Apostol Andrei”, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, va fi sfintita. Cu aceasta ocazie, credinciosii se vor putea inchina la Sfintele Moaste apartinand Sf. Mare Mucenic Tamaduitor Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopala Tomis, Constanta.

Conform unui comunicat de presa al DGASPC Vaslui, construirea Capelei a inceput in anul 2015, la initiativa parintelui Petru Damian, angajat al DGASPC Vaslui, cu sprijinul direct si constant al conducerii institutiei, vizand acordarea de asistenta religioasa si psiho-morala, respectiv asigurarea sfintelor taine pentru copiii si adultii beneficiari ai institutiei. Finalizarea acesteia a fost posibila prin conlucrarea intre DGASPC, autoritatile locale si Episcopia Husilor, precum si cu ajutorul angajatilor proprii si al altor persoane. Pictura interioara a fost executata in mod voluntar de catre pictorul Constantin Mardare, de asemenea angajat al institutiei, in perioada 2017 – 2019.

Joi, slujba religioasa va fi oficiata de catre Preasfintia Sa Ignatie, Episcopul Husilor, alaturi de alti ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, insotiti de un sobor de preoti si diaconi, iar raspunsurile la Sfanta Liturghie vor fi date de Corala „Armonia” din Constanta care, gratie sprijinului acordat de Primaria municipiului Vaslui, joi seara, incepand cu orele 18.00, va sustine un concert de muzica folclorica, instrumentala si religioasa in Parcul Copou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.