Canotor vasluian, argint la Cupa Mondiala din Bulgaria

Canotorul din comuna Arsura, care a concurat la Cupa Mondiala I, desfasurat in aceste zile la Plovdiv, Bulgaria, a cucerit medalia de argint in proba de opt plus unu (M8+). Iar cealalta reprezentanta a judetului, sportiva din comuna Alexandru Vlahuta, care a concurat in proba de dublu rame (W2-), a terminat pe locul zece.

Intre 10-12 mai, raul Maritsa (Meri), care traverseaza localitatea Plovdiv, din Bulgaria, a gazduit cea de-a doua competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Cupa Mondiala I. Romania a participat cu mai multe echipaje, inscrise in urmatoarele probe: masculin dublu vasle (M2x), masculin patru rame (M4-), masculin patru vasle (M4x), masculin opt plus unu (M8A), feminin dublu vasle categoria usoara (LW2x), feminin dublu rame (W2-) si feminin patru rame (W4-). In final, canotorii romani au cucerit patru medalii (doua de argint – masculin opt plus unu si masculin patru rame, respectiv doua de bronz – feminin opt plus unu si masculin patru vasle).

Judetul Vaslui a fost reprezentat de doi sportivi, in speta canotorul Andrei-Alexandru Tanasa (20 ani), originar din comuna Arsura, dar in prezent legitimat la CSA Steaua Bucuresti, si canotoarea Iuliana Buhus (23 ani), ce provine din comuna Alexandru Vlahuta, dar este legitimata la CS Dinamo Bucuresti. Cei doi sunt componenti ai loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, Andrei-Alexandru Tanasa a facut echipa cu alti sapte sportivi din tara, alaturi de care a concurat in proba de opt plus unu masculin (M8+). Vasluianul, alaturi de colegii sai de ambarcatiune – George Catruna, Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Bogdan Baitoc, Andrei Cornea, Cristi Hirgau si Florin Stefan, s-a calificat in finala de 2.000 metri in urma prestatiei din runda test de vineri, 10 mai, cand s-a clasat pe locul II, cu timpul 05:41.960, dupa echipajul din Polonia. In finala care a fost programata duminica, 12 mai, de la ora 13.25, romanii au reusit sa treaca linia de sosire tot in urma ambarcatiunii din Polonia, cu timpul de 05:57.350, cucerind astfel medalia de argint.

Iar Iuliana Buhus a vaslit intr-o barca alaturi de o singura colega, respectiv Alina Ligia Pop, in proba de dublu rame feminin (W2-), pe aceeasi distanta. In cazul ei, in urma rundei de calificari de vineri, canotoarea din Alexandru Vlahuta si coechipiera ei s-au clasat pe locul patru, asa ca au fost nevoite sa vasleasca si in runda de recalificari de sambata. Pentru ca, si de aceasta data, au terminat tot pe locul patru, nu s-au calificat in finala A, pentru podium, ci in finala B, desfasurata duminica, de la ora 10.10. Din pacate, cele doua au avut tot o zi proasta, reusind sa termine proba pe locul zece din 12 posibile, cu timpul 07:26.94.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.