BIO Chips, de la Colegiul „D. Cantemir” Husi, premiati la Gala JA Hall of Fame – Investeste in Educatie!®

0
525

Junior Achievement (JA) Romania a premiat, in cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTESTE IN EDUCATIE!®, pe scena Ateneului Roman, start-up-urile castigatoare in finala nationala a competitiei europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2019, dedicata elevilor si studentilor. Printre castigatori s-au numarat si elevii Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi, BIO Chips ocupand locul intai la categoria „Investitia anului in agricultura”. Evenimentul a reunit peste 600 de elevi, studenti, profesori, oficiali si reprezentanti ai companiilor care investesc in programe educationale.

Au fost celebrati elevii, studentii si profesorii participanti, in acest an scolar, la programele JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara si de orientare profesionala, precum si companiile care investesc in educatia din Romania si care contribuie la dezvoltarea unor noi generatii de profesionisti si antreprenori.

Programul JA Mini-compania le ofera elevilor o experienta reala de antreprenoriat, prin care acestia au oportunitatea de a-si transpune in realitate propriile idei de afaceri. Echipele de elevi si studenti participa la incubatorul educational JA BizzFactory™, unde au ocazia sa primeasca feedback de la antreprenori si investitori si sa-si testeze ideile de afaceri cu clienti reali, facand prima vanzare si verificand fezabilitatea produselor pe piata reala.

Marele premiu JA Compania Anului 2019

Echipa Neverwaste, de la Colegiul National „I. L. Caragiale” din Bucuresti, coordonata de profesorii Mihaela Gavanescu si Andrei Florea, a fost desemnata cistigatoarea competitiei de antreprenoriat JA Compania Anului 2019 la sectiunea Elevi.

Liceenii au propus un dispozitiv mecanic utilizat pentru producerea granulelor de plastic reciclat. Produsul este destinat utilizarii, in institutii de invatamant, de catre elevi si profesori, dar si celor care doresc sa recicleze materiale plastice. Scopul crearii acestui dispozitiv este acela de a educa populatia in favoarea reciclarii plasticului.

In luna iulie, echipa va reprezenta Romania la finala JA European Company of the Year 2019 din Lille, Franta.

La categoria Studenti, cistigatorul marelui premiu al competitiei de antreprenoriat este echipa Mindfully Technologies de la Universitatea Politehnica Timisoara, coordonata de profesorul Sebastian Fuicu. Studentii au dezvoltat XVision, o aplicatie bazata pe un sistem de analiza automata a radiografiilor, care foloseste inteligenta artificiala pentru a genera interpretari de inalta acuratete (90%) a imaginilor medicale.

Aplicatia ofera doctorilor un diagnostic de tip „screening” si unul diferential pentru fiecare radiografie, alaturi de o explicatie a acestora folosind o harta a zonelor de interes. Toate aceste

informatii ii ajuta pe doctori sa fie mai eficienti, mai rapizi si sa se concentreze mai bine pe parcursul unei zile de lucru.

Echipa va reprezenta Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge 2019 din Oslo, Norvegia, la sfarsitul lunii iunie.

De asemenea, au fost premiate: cel mai bun plan de afaceri – echipa Mevaun de la Colegiul National de Informatica Piatra Neamt; cel mai bun plan financiar – echipa Cufarul jucariilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

Premiul Investitia anului in agricultura a revenit echipelor: BIO Chips de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi; Pimpinella de la Liceul „Demostene Botez” Trusesti; Miracle de la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” si Cufarul jucariilor de la Liceul Tehnologic „Dorna Candrenilor”.

Gala JA Hall of Fame – INVESTESTE IN EDUCATIE!® este un eveniment international prestigios, organizat de catre Junior Achievement si dedicat recunoasterii contributiei profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe educationale nationale si internationale de tip learning by doing, precum si a companiilor si profesionistilor care incurajeaza si sustin dezvoltarea legaturii dintre comunitatea academica si cea economica din Romania.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a JA Worldwide® USA si JA Europe. JA este cea mai mare organizatie internationala de educatie antreprenoriala, economica, financiara si STEM, de orientare profesionala, sanatate si dezvoltare a abilitatilor pentru viata, programele sale fiind urmate in 40 de tari din Europa si peste 100 din lume. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi si studenti din peste 1.700 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.