Barladul va gazdui a treia editie a „Turneului corturilor”

0
1284

Peste cateva zile, mai multe echipe de jucatori de mini-rugby si cateva de old boys din Barlad si judetele Iasi, Galati, Suceava, Vrancea, Constanta, dar si din Republica Moldova si Italia se vor intalni la Barlad, in cadrul celei de-a treia editii a „Turneului corturilor”.

Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federatiei Romane de Rugby (FRR) va organiza editia a III-a a proiectului „Turneul corturilor”, desfasurat la nivelul Moldovei si, in premiera, si al Dobrogei. Competitia sportiva se desfasoara in afara calendarului oficial al FRR si se adreseaza echipelor de mini-rugby si celor de old boys, ca si in 2017 si 2018, Barladul fiind primul oras gazda. Astfel, pe 18 mai, pe stadionul „Rulmentul” se vor disputa partide de rugby la categoriile U8, U10 si U12 si la veterani.

In prima parte a zilei se vor intrece copiii, in speta echipe de mini-rugby din Suceava, Focsani, Iasi, Tecuci, comuna Tanacu, Pascani, Galati si Constanta, precum si micutii legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad. De asemenea, si-au anuntat participarea si sportivi din Ciorascu, Republica Moldova. Iar in a doua parte a zilei vor juca urmatoarele echipe de veterani: „Dacii liberi” – Iasi, „Prietenii rugbiului din Bucovina” – Suceava, „Fiii Vrancioaiei” – Focsani, „Zimbrii” – Tecuci, „Rechinii” – Constanta, „Old Avezzano Rugby” – Italia si „Old Balls” – Barlad.

Proiectul isi propune cresterea numarului de practicanti si a competitiilor de minirugby in Moldova, promovarea intensa a valorilor jocului de rugby (disciplina, respect, integritate, solidaritate, pasiune), socializarea intre echipele de old boys si cele de minirugby, pastrarea spiritului traditional moldovenesc in organizarea turneelor. Ca si la primele doua editii ale proiectului, „Turneul corturilor” va poposi si in acest an la Iasi, Suceava, Focsani, Tecuci si, in premiera, si la Constanta, insa deocamdata nu au fost stabilite cu exactitate datele in care se vor desfasura urmatoarele competitii. Organizatori sunt Asociatiile Judetene de Rugby Vaslui, Iasi, Suceava, Vrancea si Constanta, in colaborare cu echipe din orasele gazda si diversi sponsori.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.