Barladul, inclus in turneul national Romania joaca tenis

In acest week-end, circa 20 de jucatori de tenis de camp din Barlad sunt asteptati sa ia parte un turneu ce se va desfasura pe cele patru terenuri de tenis cu zgura din Gradina Publica.

Intre 10-12 mai, in jur de 1.500 de tenismeni sunt asteptati sa ia parte la cea de-a IX-a editie a evenimentului Romania joaca tenis, cel mai mare simultan de turnee de tenis pentru amatori din tara. Este vorba despre un proiect coordonat de circuitul Tenis Partener, ce include 25 de turnee desfasurate simultan in 23 de orase din Romania, dar si din Republica Moldova, iar organizatorii promit un spectacol de tenis de calitate, la fel ca si in anii precedenti.

Printre cele 23 de orase in care va avea loc evenimentul Romania joaca tenis se numara si Barladul, care s-a alaturat pentru prima data proiectului gigant. Inscrierile au avut loc in intervalul 29 aprilie – 6 mai, pe cele patru terenuri de tenis cu zgura din Gradina Publica (baza sportiva Fepa) urmand sa se infrunte 19 amatori de tenis, inscrisi pe trei niveluri de experienta si pe doua probe (simplu si dublu). Concret, la nivelul 5, la simplu, se vor intrece jucatorii Andrei Gherghescu, Robert Samoila (grupa A) si Ionut Manoliu, Robert Andrei Stancu si Razvan Andrei (grupa B).

La nivelul 6, la simplu, vor juca tenismenii Jean Metehau, Gabriel Racovita (grupa A), Dan Stefanache, Corneliu Ibanescu (grupa B) si Stefanica Balan, Aron Rosca si Dan Petrea (grupa C). La nivelul 7, la simplu, s-au inscris sportivii Jean-Sorin Ibris, Marius Stancu, Vlad Calugareanu si Constantin Spinu (grupa A). Nu in ultimul rand, tot la nivelul 7, dar in proba de dublu, vor evolua patru echipaje formate din jucatorii Marian Balaur si Dan Dobrovolschi, Jean-Sorin Ibris si Corneliu Ibanescu, Mihai Rosca si Constantin Spinu, Vlad Calugareanu si Stefanica Balan.

Celelalte orase in care se va desfasura evenimentul Romania joaca tenis sunt Bucuresti (doua turnee), Timisoara (doua turnee), Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Mamaia, Mangalia, Oradea, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu Jiu, Targu Mures si Tulcea. La nivel national, simultanul insumeaza peste 100 de probe de simplu si peste 25 de dublu, cu peste 1.500 de meciuri. Potrivit organizatorilor, se va juca in sistem eliminatoriu, dar si formatele de grupe vor fi la mare cautare.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.