Autoritatile barladene vor construi o pasarela de legatura intre spital si ambulatoriu

In sfarsit, dupa ani de zile in care a ramas tot la stadiul de discutii, proiectul privind construirea pasarelei ce va lega Spitalul de Urgenta Elena Beldiman Barlad de Ambulatoriul Integrat pare ca prinde contur. Investitia in valoare de peste 655.000 de lei va consta in amenajarea unei pasarele de tip hol cu parter si etaj, cu o suprafata de circa 200 metri patrati.

La sedinta ordinara a Consiliului Local Barlad, de astazi, 17 mai, consilierilor li se cere sa acorde atentie si unui proiect de hotarare ce vizeaza aprobarea documentatiei si a indicatorilor tehnico-economici (faza SF) pentru obiectivul de investitii Construire pasarela de legatura Ambulatoriu – Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad. Potrivit expunerii de motive a proiectului, in acest moment, spitalul are autorizatie sanitara de functionare cu Plan Cadru de Conformare pentru anii 2017-2020, cu programe operationale anuale. Si, intrucat, pentru problema infrastructurii spitalului s-au adoptat solutii pe termen scurt, dar fara a se solutiona problemele majore, acum unitatea medicala e in situatia suspendarii activitatii. Iar acest lucru inseamna ca pacientii din sudul judetului nu ar mai beneficia de serviciile medicale spitalicesti de la Barlad.

Cladirea principala (Corp A+B – parter + patru etaje) in care isi desfasoara activitatea majoritatea sectiilor este construita in 1975, nu este consolidata, prezinta risc seismic ridicat, nu respecta in totalitate cerintele ISU si nu poate asigura o activitate medicala la standardele legislatiei in vigoare, din cauza infrastructurii vechi care nu asigura circuitele functionale. In urma constatarii necesitatii unei pasarele de legatura dintre Corp A+B si Corp C+D+E, care va solutiona problema circuitelor functionale, s-a propus construirea unei pasarele de legatura cu urmatorii parametri: regim de inaltime – parter si etaj; suprafata construita desfasurata propusa – 227,5 mp; suprafata utila propusa totala – 198 mp; inaltimea maxima a cladirii – 7,6 m; inaltimea utila parter – 3 m; inaltimea utila etaj – 3 m. Atat parterul cat si etajul vor avea o suprafata utila de 99 mp (hol pasarela – 99 mp), se arata in expunerea de motive.

Tot in motivare se precizeaza ca obiectivele preconizate prin realizarea acestei investitii constau in solutionarea problemei majore generate de lipsa circuitelor functionale, respectiv crearea unei noi cai de comunicare intre corpurile spitalului, asigurandu-se astfel cel putin o cale de evacuare suplimentara a sectoarelor de activitate ale spitalului barladean. De asemenea, se arata ca, potrivit devizului general estimat de proiectantul SC Eurovest SRL Buzau, viitoarea constructie va avea o valoare de 655.309 lei (cu TVA), din care 564.184 lei (cu TVA) reprezinta cheltuieli cu constructii si montaj. Obiectivul de investitii este realizabil in circa 12 luni, din care 10 luni sunt dedicate executiei. Banii vor fi alocati de la bugetul local.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.