Astronomii amatori din Barlad, asi in arta fotografiei

Toti elevii barladeni, membri ai Asociatiei Astronomice Sirius Barlad, care au participat la cea de-a XV-a editie a Concursului de fotografie Trasee in alb-negru si color au fost rasplatiti de membrii juriului cu premii.

Editia a XV-a a Concursului de fotografie Trasee in alb-negru si color, inscris in Calendarul Activitatilor Educative 2019, domeniul cultural-artistic: arte vizuale, s-a derulat in perioada aprilie – mai si a fost organizat de Clubul Copiilor Spiru Haret Barlad. Competitia scolara s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, respectiv clasele V-VIII (11-14 ani) si clasele IX-XII (15-18 ani), si pe doua sectiuni, in speta Fotografie alb-negru si Fotografie color. Participantii au avut la dispozitie urmatoarele domenii: peisaj fotografic, portret fotografic, trucaj fotografic, reportaj fotografic si compozitie fotografica.

Asociatia Astronomica Sirius Barlad a inscris in concurs mai multi membri, toti elevi ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu Barlad, iar in final, juriul de specialitate i-a rasplatit pe toti cu premii pentru calitatea lucrarilor realizate. Astfel, la compozitie fotografica, s-a remarcat Carla-Elena Balan (clasa a X-a), care a primit premiul I, iar la portret fotografic, Tudor Stafie (clasa a XII-a) a luat premiul III atat la sectiunea Portret alb-negru, cat si la sectiunea Portret color, in timp ce aceeasi Carla-Elena Balan a obtinut mentiune.

Dar cele mai multe premii au fost obtinute de membrii Sirius cu lucrarile inscrise la peisaj fotografic. Concret, Carla-Elena Balan (clasa a X-a), Alexandru-Ioan Ursu (clasa a XII-a) si Denis Ifrim (clasa a XII-a) au luat premiul I, iar Vlad-Andrei Maxim (clasa a XII-a) a luat premiul II, ca de altfel si Razvan Coseru (clasa a XII-a). Trebuie spus insa ca Razvan a primit doua distinctii pentru cele doua lucrari inscrise, respectiv Forest si Orizont. Premiul III a fost obtinut de elevii Iulian Radu (clasa a XII-a), Andrei Popa (clasa a XII-a) si Carla-Elena Balan (clasa a X-a), iar mentiune de eleva Andreea Chiriac (clasa a XII-a).

Fotografii ne prezinta viziunea personala asupra detaliilor fascinante ale cotidianului sau imagini de ansamblu ale lumii inconjuratoare. Fotografiind peisaje sau portrete, ei descopera frumusetea lumii peste tot… Participarea tinerilor la concursurile de fotografie constituie o modalitate de manifestare a pasiunii si a cresterii performantei in arta fotografica. Felicitari organizatorilor coordonati de profesorul Viorel Milea pentru organizarea impecabila a competitiei ce atrage an de an tot mai multi tineri!, a declarat prof. Ioan Adam, presedintele Asociatiei Astronomice Sirius Barlad.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.