Aglomeratie in ultima zi de depunere a cererilor de subventii agricole

0
2369

Ca in fiecare an, unii fermieri au lasat pentru ultimul moment depunerea cererilor unice de plata in agricultura, la centrele locale si cel judetean APIA Vaslui formandu-se cozi. Practic, cu doar 36 de ore inaintea expirarii termenului final al Campaniei 2019 de depunere a cererilor de subventii in agricultura, la APIA mai erau asteptati circa 2.000 de fermieri, respectiv cam 15% din totalul celor 20761 fermieri care au solicitat subventii in Campania 2018.

Daca pe parcursul Campaniei 2019 de depunere a cererilor unice de plata in agricultura, campanie demarata pe data de 1 martie, numarul fermierilor care s-au prezentat in acest scop la centrele locale si Centrul judetean APIA Vaslui era in general mai mare decat al celor programati, in ultima perioada, acest ritm a mai scazut. Asta in ciuda eforturilor facute de lucratorii APIA, care au fost la program inclusiv sambetele si pe 1 mai, iar in cursul saptamanii, programul a fost prelungit pana ce ultimul fermieri prezent la centrele locale sau Centrul judetean in ziua respectiva a depus cererea de subventie. Mai grav, daca nu se vor grabi sa se prezinte cu cererile de subventie si documentele necesare, unii fermieri s-ar putea sa ramana in acest an fara mult doritele si necesarele subventii. Asta pentru ca termenul limita de depunere a cererilor de sprijin este 15 mai, ora 24.00, moment in care se va inchide aplicatia electronica care permite inregistrarea si procesarea cererilor.

Pana la aceasta data (marti, 14 mai, ora 12.00, n.r.) la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Centrul Judetean Vaslui s-au prezentat un numar de 18.403 fermieri din totalul de 20.761 fermieri care au solicitat subventii in Campania 2018. Suprafata totala agricola pentru care s-au depus cereri este de 220.578 ha, fata de totalul de 250.026 ha pentru care s-aul solicitat aceste ajutoare financiare nermbursabile in campania precedenta. Procentul de primire cereri fata de totalul fermierilor care au solicitat subventii in anul 2018 este de 88,64%, iar din totalul suprafetei, procentul este doar de 88,22. Rugam toti fermierii sa se prezinte la centrele locale si centrul judetean pentru a depune cererile de sprijin. Reamintim ca termenul limita de depunere a cererilor de sprijin este 15 mai 2019. De asemenea, pe data de 15 mai, programul de lucru se prelungeste pana la ora 24.00”, a subliniat Razvan Arteni, directorul executiv al APIA Vaslui.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.