A fost finalizata descarcarea arheologica pentru santierul Variantei Ocolitoare Barlad

2
1840

Ieri, 15 mai, a avut loc o noua sedinta de analiza a contractului „Constructia Variantei Ocolitoare Barlad”. Intalnirea a avut loc la sediul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Barlad si a reunit reprezentanti ai CNAIR, DRDP Iasi, SDN Barlad, Primariei Barlad, precum si din partea constructorului, asocierea Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL.
Cu aceasta ocazie, a fost analizat stadiul organizarii de santier si al efectuarii exproprierilor de catre beneficiar. De asemenea, a fost adus in discutie stadiul lucrarilor de proiectare, acestea fiind aproape de finalizare, in conditiile in care termenul limita pentru inaintarea proiectului constructiei catre beneficiar este inceputul lunii iunie. Nu in ultimul rand, a fost comunicata finalizarea operatiunilor de descarcare arheologica din perimetrul viitorului santier, documentatia fiind inaintata deja Ministerului Culturii. In ceea ce priveste restul documentatiilor necesare demararii lucrarilor, acestea isi urmeaza cursul normal, pentru o serie existand deja avize favorabile din partea companiilor de utilitati si ale autoritatilor implicate, iar pentru altele – in curs de eliberare.
Contractul de proiectare si executie a Variantei de Ocolire a municipiului Barlad a fost semnat pe 23 octombrie 2018, intre CNAIR SA si castigatorul licitatiei, Asocierea Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL. Constructia se va intinde pe o lungime de 11,28 km, cu o latime a platformei drumului de 10 m, ce va cuprinde patru poduri, trei pasaje, doua intersectii la nivel si doua parcari. Valoarea contractului este de 132.050.652,68 lei fara TVA (echivalentul a 28 milioane euro fara TVA).
Durata de realizare a proiectului este de 30 luni, din care 8 luni proiectarea si 22 de luni pentru executia lucrarilor. Pentru intreaga lucrare, antreprenorul va oferi o perioada de garantie de 7 ani de la data receptiei.

2 COMENTARII

  1. Alo PSD – ALDE (sunteti la guvernare de aproape 3 ani) cu aceasta ocazie de ce nu ati vorbit si despre modernizarea drumului DN 24 D (Barlad – Galati) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.