Unistil, declarata castigatoare! Barladenii vor plati 2 lei pentru o calatorie cu autobuzul!

0
2606

In urma verificarii ofertelor depuse de SC Unistil SRL si SC Vertrantis SRL pentru atribuirea directa a delegarii gestiunii transportului public de persoane din Barlad, castigator a fost declarat transportatorul Unistil. Asa se face ca, dupa ce consilierii locali au aprobat deja un proiect de hotarare in acest sens, iar primarul si reprezentantii legali ai firmei vor semna contractul, autobuzele Unistil vor intra din nou pe traseele din oras. Pretul propus de transportator si acceptat de municipalitate este de 2 lei/calatorie.

Printre proiectele de peste ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Barlad de vineri, 19 aprilie, s-a regasit si unul ce viza „aprobarea atribuirii contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate in Barlad, pe o perioada determinata, catre SC Unistil SRL”. Iar initiativa a fost aprobata cu unanimitate de voturi dupa ce, in ultimele doua saptamani, ofertele depuse de SC Unistil SRL si SC Vertrantis SRL au fost verificate „la sange” de comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primariei Barlad.

Potrivit raportului de evaluare intocmit de respectiva comisie, singura firma care a indeplinit toate criteriile cerute prin caietul de sarcini si prin documentatia de atribuire a fost Unistil. Asa ca, dupa validarea hotararii de catre Institutia Prefectului si semnarea contractului de catre reprezentantii transportatorului si primarul Dumitru Boros, Unistil, firma care a mai desfasurat transport local de persoane in Barlad intre 2005-2016, va reveni „la butoane” pentru o perioada de cel mult doi ani, timp in care va fi organizata o licitatie „ca la carte”, nu o selectie de dosare prin atribuire directa, cum s-a intamplat acum. Noutatea, de altfel deloc placuta pentru barladeni, este ca pretul biletului unei calatorii va fi de 2 lei/persoana. Asta in conditiile in care, in prezent, pretul practicat de SC Vertrantis SRL si aprobat de consilierii locali este de 1,6 lei/persoana.

Se declara castigatoare a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate in Barlad, pe o perioada determinata, prin atribuire directa, oferta depusa de SC Unistil SRL, avand urmatoarele caracteristici principale: tariful unei calatorii – 2 lei; redeventa – 10.500 lei/luna; procentul suportat de delegat din valoarea gratuitatilor acordate unor categorii de persoane conform prevederilor legale si hotararilor Consiliului Local Barlad – conform anexei 1 la caietul de sarcini; durata de pregatire si mobilizarea pentru inceperea serviciilor – maximum 30 de zile de la semnarea contractului”, este concluzia raportului de evaluare intocmit de comisia de evaluare a ofertelor.

Odata ce contractul va fi semnat, iar operatorul va intra pe traseu, firma va trebui sa suporte 50% din gratuitatile acordate pensionarilor cu pensii sub 700 lei (in limita a 30 de calatorii/luna), donatorilor de sange (in limita a 60 de calatorii/luna), persoanelor cu handicap (in limita a 40 de calatorii/luna), asistentilor personali (in limita a 40 de calatorii/luna) si elevilor cu domiciliul in Barlad (50% din valoarea abonamentului lunar, exceptie facand vacanta de vara). Nu in ultimul rand, va plati municipalitatii o redeventa de 10.500 lei/luna, respectiv 126.000 lei/an.

Potrivit caietului de sarcini si a documentatiei de atribuire aprobate de consilierii locali in februarie, Unistil dispune de minimum zece autobuze si sase microbuze – toate cu norme de poluare cel putin EURO 4 si toate inmatriculate.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.