Un campion si doua vicecampioane nationale la canotaj

0
633

Singurul canotor din judet, mai exact din comuna Arsura, care a concurat la Campionatul National de Fond, desfasurat in aceste zile la Timisoara, a cucerit titlul national la proba de patru rame cu carmaci. Totodata, fetele din Barlad si Pogana, care au facut echipa cu alte doua sportive din tara, au iesit vicecampioane in proba de patru rame, iar canotoarea din comuna Alexandru Vlahuta a obtinut bronzul la aceeasi proba.

Intre 17-18 aprilie, canalul Bega din Timisoara a gazduit prima competitie interna majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Campionatul National de Fond pentru Tineret si Seniori. In total, si-au anuntat participarea 18 cluburi sportive din tara, cu un total de 202 canotori (101 echipaje), ce au concurat in numeroase probe. Toate cursele s-au desfasurat pe distanta de 6.000 de metri.

Judetul Vaslui a fost reprezentat de Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi), Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni) si Andrei-Alexandru Tanasa (20 ani, din comuna Arsura). In prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, in timp ce canotorul este legitimat la CSA Steaua Bucuresti. Toti sunt componenti ai loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, chiar in prima zi de concurs, canotorii nostri au cucerit o medalie de aur, una de argint si una de bronz. Astfel, in proba de patru rame feminin (W4-), la senioare, Beatrice Madalina Parfenie si Roxana-Georgiana Parascanu au cucerit titlul de vicecampioane nationale alaturi de celelalte doua colege de ambarcatiune, respectiv Cristina Popescu si Amalia Beres (cu timpul 23:10:44). Tot in aceeasi proba, Iuliana Buhus, care a facut echipa cu Alina Pop, Andreea Budeanu si Roxana Anghel, a obtinut medalia de bronz (timpul 23:47:27). Nu in ultimul rand, la masculin, singurul canotor din judet, respectiv Andrei-Alexandru Tanasa a iesit campion national in proba de patru rame cu carmaci (4+), la seniori. Acesta a vaslit alaturi de sportivii Adrian Damii, Constantin Adam, Mugurel Semciuc si Florin Stefan (timp 21:54:87).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.