Start lucrari in programul Apa si Canalizare!

0
726

In sfarsit, au demarat lucrarile de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa si a celui de canalizare in municipiul Vaslui, in valoare de 74 de milioane de lei fara TVA, cu finantare europeana, primele conducte urmand a fi montate in suburbia Brodoc. “Am increderea ca, lucrurile fiind deja miscate, in 4 – 5 – 6 ani, problema alimentarii cu apa si a canalizarii va fi complet rezolvata in municipiul Vaslui pentru toti locuitorii, inclusiv cei din suburbia Bahnari. Fara sa minimalizez importanta tuturor celorlalte proiecte in curs de implementare sau aflate in planurile noastre, acest obiectiv este practic cel mai important lucru care se va intampla in urmatorii ani in orasul nostru”, a subliniat primarul Vasile Paval.

Dupa ce, in ianuarie, a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor prevazute in contractul de executie lucrari “Retele de apa si canalizare, statii de pompare, statii pompare apa uzata in Vaslui”, in sfarsit, constructorul, firma timisoreana SC Ludwig Pfeiffer SRL s-a apucat de treaba. Primele lucrari se fac, incepand de joi, 18 aprilie, in suburbia Brodoc, in prima faza pentru reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa, ulterior, urmand a se face si canalizarea. Lucrarile vor continua in forta in acest an, rand pe rand in mai multe cartiere ale orasului, inclusiv spre Zona Industriala. “S-a preferat sa se lucreze pe rand in perimetrele destinate reabilitarii acestor retele, pana la finalizarea si darea lor in folosinta, si abia apoi sa inceapa in alt perimetru. In prima faza, se va lucra acolo unde intampinam cele mai mari probleme cu furnizarea de apa potabila, respectiv spre partea de vest a orasului, spre Zona Industriala, Rediu, Brodoc, ulterior, se va trece in alte zone, Moara Greci si centrul municipiului… Din pacate, se vor crea neplaceri, inerente unui proiect de o asemenea anvergura, pentru ca se vor sparge strazile pentru a monta conducte, ceea ce va duce la inchiderea temporara a unor artere importante, in aceasta vara, pe etape, a strazilor Calugareni si Traian, precum si a strazilor adiacente, vor fi intreruperi de alimentare cu apa, pentru a permite racordarile… Imi cer scuze anticipat vasluienilor, dar cred ca vom avea intelegerea oamenilor, dat fiind ca, in final, este vorba de un proiect de cea mai mare importanta si utilitate pentru locuitorii Vasluiului. Am increderea ca, lucrurile fiind deja miscate, in 4 – 5 – 6 ani, problema alimentarii cu apa si a canalizarii va fi complet rezolvata in municipiul Vaslui pentru toti locuitorii, inclusiv cei din suburbia Bahnari. Asta pentru ca, in paralel cu acest proiect, Aquavas va continua lucrarile de intretinere si reparatii a restului retelelor, care, date fiind vechimea si durata de viata mult depasita a conductelor si echipamentelor, este mentinuta in stare de functionare cu mari eforturi”, a declarat primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Paval.

Proiectul face parte din marele program judetean “Fazarea proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare in aglomerarile Vaslui, Barlad, Husi, Negresti din judetul Vaslui”. La nivelul municipiului Vaslui, lucrarile constau in extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa pe o lungime de 65 kilometri si extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe langa localitatea Vaslui, lucrarile vizeaza si suburbiile Moara Greci, Viisoara, Rediu si Brodoc. In total, investitiile se ridica la 74 de milioane de lei fara TVA. Lucrarile, ce vor fi executate de firma timisoreana SC Ludwing Pfeiffer SRL, se vor desfasura pe o perioada de 20 de luni, urmand ca proiectul sa fie terminat in anul 2020. „Practic, odata cu demararea la Brodoc a lucrarilor, a demarat prima faza a proiectului. Urmeaza apoi faza a II-a, resepctiv construirea statiilor de tratare a apei, si faza a III-a, ultima, la nivelul intregului oras, ceea ce inseamna apa in intreg orasul, inclusiv in suburbii, la finalul ei!”, a aratat primarul Vasile Paval.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.