Se cauta solutii pentru transferul a doi pacienti arsi, in stare grava, adusi la Barlad

0
1014

Medicii barladeni depun eforturi pentru ca doi pacienti cu arsuri grave, ambii in varsta, sa poata fi transferati la clinici specializate din tara. Intre timp, amandoi au fost supusi unor interventii chirurgicale de curatare a ranilor.

Noaptea de 23/24 aprilie a fost una grea pentru medicii de garda de la Spitalul de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, in special pentru cei de chirurgie plastica si reparatorie. Si asta pentru ca, intr-un interval scurt de timp, doi pacienti cu arsuri grave si fara legatura intre ei au fost adusi pentru ingrijiri de specialitate. In ambele cazuri s-a incercat transferul la clinici de arsi din zona Moldovei, insa, ieri, pana la inchiderea editiei, nu s-a primit unda verde. In primul caz, vorbim despre un barbat de 76 de ani, din localitatea Tanasoaia, judetul Vrancea, care a fost diagnosticat cu „arsura de grad III-IV pe 50% din suprafata corporala (membre inferioare circular bilateral, regiune fesiera, regiune lombara si perineu”.

Inca de la preluare, pacientul prezenta o stare generala grava, fiind confuz si agitat. S-a luat legatura cu Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului «Sfantul Spiridon» Iasi, cu un aviz initial de transfer al pacientului, anulat ulterior din cauza gravitatii cazului. In aceste conditii si din cauza starii generale grave a pacientului, s-a intervenit chirurgical pe parcursul noptii in cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastica a spitalului nostru pentru excizie, debridare si decompresiune a sindromului de compartiment instalat. Pacientul se afla in continuare in stare generala grava, pe suport ventilator in Sectia de Terapie Intensiva”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtatorul de cuvant al spitalului barladean.

Iar in al doilea caz, vorbim despre o batrana de 80 de ani, din localitatea Suseni, comuna Bacani, care a suferit arsuri de gradele III-IV pe 25% din suprafata corporala, adica la nivelul regiunii fesiere si maini bilateral. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, si aceasta prezenta o stare generala grava, motiv pentru care a fost internata in Sectia de Terapie Intensiva pe Compartimentul de Chirurgie Plastica. Medicii au luat legatura cu Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului „Sfantul Spiridon” Iasi, insa nu a fost primit avizul de transfer. In cazul ei, medicii barladeni au intervenit chirurgical in cursul diminetii de ieri.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.