Record de calificati din judet la olimpiadele nationale de limbi moderne: 50 de elevi!

0
694

Gratie rezultatelor exceptionale obtinute la olimpiadele scolare din anii trecuti, in 2018-2019, judetul Vaslui numara cel mai mare numar de elevi calificati la faza nationala a olimpiadelor de limbi moderne, adica 50. Concret, la engleza vor participa 11 elevi, la rusa – 4 elevi, la franceza – 17 elevi, la italiana – 10 elevi, la spaniola – 8 elevi.

In anul scolar 2018-2019, datorita rezultatelor foarte bune obtinute de elevii vasluieni si de confirmarile din anii trecuti (elevi cu numeroase premii I, II si III si calificati la olimpiadele internationale de limba franceza  – Ioana-Adelina Ralea, de la Colegiul National «Cuza Voda» Husi, prof. Elena Talasman, si limba rusa – Paul Alexandru Raileanu, de la Liceul Teoretic «Mihail Kogalniceanu» Vaslui si Irina Demetra Susnea, de la Colegiul National «Gheorghe Rosca Codreanu», prof. Eugenia Cretanu), vom avea cele mai numeroase echipaje de cand se organizeaza aceste competitii scolare, formate din 50 de elevi. Concret, la limba engleza au mai fost alocate inca trei locuri pentru elevii claselor a IX-a si a X-a (regim de predare normal), astfel incat echipajul judetului Vaslui are 11 elevi (din care doi de gimnaziu). La faza nationala a acestei olimpiade, ce se va desfasura la Ploiesti, intre 22-26 aprilie, elevii vor fi coordonati de profesoarele Corina Veliscu, de la Scoala «Constantin Parfene» Vaslui si Centrul de Excelenta Vaslui, si Carmen Luiza Neacsu, de la Liceul Teoretic «Mihail Kogalniceanu» Vaslui”, a declarat prof. Alexandru Mita, inspector scolar pentru limbi moderne.

Astfel, la engleza, judetul va fi reprezentat de urmatorii elevi: Miruna-Cristiana Grigoras (clasa a VII-a, Scoala „Constantin Parfene” Vaslui), Sofia Chirila (clasa a VIII-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Andreea Stratulat si Alexandra Surdu (clasa a IX-a, Colegiul „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad), Ioana Chitic si David Dumitru (clasa a IX-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Madalina Stoleru (clasa a X-a, Colegiul „Codreanu” Barlad), Maria Orzan (clasa a X-a, Colegiul „Cuza Voda” Husi), Stefan Rinder (clasa a X-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Teodora Varlan (clasa a XI-a, Colegiul „Codreanu” Barlad) si Rares Dediu (clasa a XII-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui).

La limba rusa, echipajul vasluian numara patru elevi de liceu, ce vor fi insotiti la etapa nationala de la Braila (19-21 aprilie) de profesorul Dragos Craescu, de la Liceul „Stefan Procopiu Vaslui. Este vorba despre elevii: Maxim Carabulea (clasa a IX-a, Colegiul Economic „Anghel Rugina” Vaslui), Mihaela Cojocaru (clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui), Daniela Causnean (clasa a XI-a, Colegiul „Codreanu” Barlad) si Elena Timon (clasa a XII-a, Liceul „Stefan Procopiu Vaslui).

La limba franceza, avem cel mai mare echipaj din toate timpurile: 17 elevi, judetul Vaslui primind nu mai putin de noua locuri suplimentare. Din cei 17 elevi, trei sunt de gimnaziu, iar 14 de liceu, atat de la regimul de predare normal, cat si intensiv. La faza nationala de la Bistrita, ce va avea loc intre 18-23 aprilie, echipajul judetului va fi coordonat de profesoarele Camelia Badea si Elena Talasman, iar eu voi face parte si anul acesta din Comisia Nationala a acestei olimpiade”, a completat inspectorul scolar Mita.

Astfel, la franceza, judetul va fi reprezentat de urmatorii elevi: Mara-Alexia Babusanu (clasa a VII-a) si Alexandra Sava (clasa a VIII-a), ambele de la Scoala „Mihai Eminescu” Vaslui, Eva Chirita (clasa a VII-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Denisa Gutu, Dragos Ionescu si Daria Brinza (clasa a IX-a, Colegiul „Cuza Voda” Husi), Georgiana Teiu (clasa a IX-a, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti), Bianca Costin, Ilinca Dragu, Elena Gavrila si Miriam Gurguta (clasa a X-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Denisa Ripiceanu (clasa a X-a, Colegiul „Cuza Voda” Husi), Anastasia Ulea si Matei Nastase (clasa a XI-a, Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Paula Caprita (clasa a XII-a, Liceul „Mihai Eminescu” Barlad), Ioana-Adelina Ralea (clasa a XII-a, Colegiul „Cuza Voda” Husi) si Raisa Tofanel (clasa a XII-a, Colegiul „Cuza Voda” Husi).

Limbile romanice sunt excelent reprezentate si la a doua olimpiada de profil, organizata la Orastie, judetul Hunedoara, intre 22-26 aprilie. La limba italiana, judetul Vaslui a mai primit inca patru locuri, astfel incat echipajul numara 10 elevi (patru de gimnaziu si sase de liceu). La limba spaniola, Vasluiul a mai primit un loc, la gimnaziu, iar echipajul numara opt elevi, din care trei la gimnaziu si cinci la liceu. In total, la olimpiada nationala de la Orastie, echipajul mixt limbile italiana si spaniola – e format din 18 elevi si este coordonat de profesoara Oana-Maria Uliu, de la Scoala «Mihail Sadoveanu» Vaslui si Centrul de Excelenta Vaslui”, a mai precizat inspectorul scolar Alexandru Mita.

La italiana, judetul va fi reprezentat de urmatorii elevi: Luigi Costin, Bianca Boamba si Amalia Neamtu (clasa a VII-a), Larisa Duluman si Robert Danila (clasa a VIII-a), toti de la Scoala „Stefan cel Mare” Vaslui, Amalia Boghian (clasa a X-a), Ramona Gherasim si Larisa Simion (clasa a XII-a), toate trei de la Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui), Francisc-Gabriel Virlan (clasa a XI-a, Colegiul „Anghel Rugina” Vaslui) si Alexandra Ionela Ciusniuc (clasa a XI-a, Liceul „Emil Racovita” Vaslui).

Nu in ultimul rand, la spaniola, la faza nationala s-au calificat urmatorii elevi: Andreea Gavril (clasa a VII-a), Sebastian Sandu si David-Leonard Macovei (clasa a VIII-a), toti trei de la Scoala nr. 1 Puscasi, Robert Anuti si Georgiana Petrariu (clasa a XI-a) si Vladut Gheorghe (clasa a XII-a), toti trei de la Liceul „Emil Racovita” Vaslui), Andreea Macovei (clasa a X-a, Liceul „Ion Mincu” Vaslui) si Alex Butnaru (clasa a XII-a, Colegiul „Anghel Rugina” Vaslui).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.