Ora Pamantului, marcata si la Vaslui

Sambata seara, intre orele 20.30 si 21.30, peste 250 de vasluieni au fost prezenti in centrul civic pentru a serba cea de-a VIII-a editie a Orei Pamantului (EarthHour). Oprirea iluminatului public in perioada respectiva a fost compensata de tortele purtate de handbalistii CSM Vaslui, dar si de lumanarile proiectelor de sustinere a mediului inconjurator ale elevilor de la cele 6 licee vasluiene.

Ora Pamantului (EarthHour) este un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.
Evenimentul, promovata de World Wide Fund for Nature Australia, un grup international de lobby pentru protectia mediului, consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali, cat si de catre institutii si unitati economice.
La Vaslui, cea de-a VIII-a editie a Orei Pamantului (EarthHour) a fost sustinuta, ca de fiecare data, de Primaria municipiului Vaslui, care a organizat activitati dedicate mediului, respectiv proiectele celor sase licee din municipiu si programe artistice. Atmosfera a fost intretinuta de Corala Alfa, a Asociatiei Tinerilor Ortodocsi, grupul folcloric al elevilor de la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu, sub indrumarea prof. Mihaela Flueras, dar si de fachirii si globul pamantesc viu al trupei iesene SKY. Nu trebuie uitati handbalistii CSM Vaslui, care au asigurat cu torte iluminatul in Centrul Civic, pentru ca elevii celor 6 licee vasluiane sa-si poate expune proiectele pe teme de mediu in cadrul concursului la care au fost provocati de catre municipalitate. In final, reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui au desemnat ca fiind cel mai bun si mai sugestiv proiect cel al elevilor de la Liceul Stefan Procopiu, Pamantul verde – albastru, practic un planiglob realizat din borcane vopsite in cele doua culori reprezentand continentele si oceanele, si luminate cu lumanari aprinse.
Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.