„Noi nu suntem anti-PSD si nu vrem sa fim alt PSD!”

1
968

Dan Bordeianu, presedintele Organizatiei Judetene PRO Romania Vaslui, nu va avea deloc o misiune usoara, nici acum, la alegerile europarlamentare din 26 mai, si nici in viitor, in procesul de intarire a partidului in judet. A spus-o Marian Neacsu, vicepresedintele formatiunii si coordonator national al campaniei electorale a PRO Romania. Pe de alta parte, a sustinut el, „PSD are sanse sa mai coboare, iar noi, sa crestem”.

Prezent, vineri, la Vaslui, Marian Neacsu, vicepresedintele PRO Romania, a declarat ca are mare incredere in capacitatea noii formatiuni politice de a realiza un scor foarte bun la europarlamentare. „Ma aflu aici in calitate de coordonator national al campanie electorale a PRO Romania; este firesc sa iau pulsul organizatiilor”, a declarat Marian Neacsu in debutul conferintei de presa organizate impreuna cu Dan Bordeianu, presedintele PRO Romania Vaslui.

Dincolo de simpla pozitionare a noii formatiuni pe scena politica, Neacsu a incercat sa raspunda la cateva dintre posibilele intrebari ale alegatorilor: de ce sa voteze candidatii PRO Romania si ce aduce nou acest partid in politica romanesca. In ordine, raspunsurile sunt: „Stiti foarte bine ca, miercuri, au fost depuse listele. Avem cea mai buna lista de candidati eligibili. Altfel spus, primii zece candidati de pe lista PRO Romania sunt mai buni decat primii zece candidati pe pe listele oricaror alte partide”.

Iata componenta acestui “zece” de 10: presedintele PRO Romania, Victor Ponta, comisarul european Corina Cretu si fostul prim-ministru Mihai Tudose ocupa primele trei pozitii pe lista candidatilor partidului pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Iurie Leanca, Geanina Puscasu, Gabriela Podasca, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu si Ionela Danciu.

A doua posibila intrebare a primit un raspuns la fel de transant: „Trebuie sa fac o precizare: noi nu reprezentam un alt PSD, ci un partid de stanga, care respecta valorile romanesti”, teza nuantata cateva minute mai tarziu: „Noi nu suntem anti-PSD si nu vrem sa fim alt PSD!”, a subliniat Marian Neacsu.

Liderul central al PRO Romania a spus, de asemenea, ca isi pune mari sperante in experienta politica a lui Dan Bordeianu, a carui misiune nu va fi deloc „comoda”, avand in vedere mai cu seama modul in care controleaza PSD judetul Vaslui. „Pe de alta parte, un partid nou se construieste in doi-trei ani de liniste, ori noi avem patru randuri de alegeri. Se poate spune ca noi ne reparam motorul in timp ce masina merge”, a comentat plastic Marian Neacsu.

Intr-adevar, grea misiune pentru Dan Bordeianu la acest prim test, dar – a mai spus Neacsu – „PSD are sansa sa mai coboare, iar noi, sa crestem”…

La nivel local, calculele sunt mult mai aplicate: desi nu mai este parlamentar, Dan Bordeianu continua sa se bucure de increderea primarilor din judet, al caror rol in alegeri ramane unul determinant. Mai mult, in timpul campaniei electorale, la Vaslui vor veni majoritatea candidatilor PRO Romania de pe locurile considerate eligibile, in frunte cu Victor Ponta si Corina Cretu.

Romeo Cretu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.